7 entry daha
  • qobuz alternatifi.

    http://tidalhifi.com/
    http://getlossless.com/
    https://www.facebook.com/tidalhifi

    tanıtım postasındaki sloganları şöyle:
    ”forget spotify, get cd quality music”,
    enteresan.

    http://www.whathifi.com/tidal/review

    **
    evdeki ses sistemimi kullanarak(class d yükselteç + dac + raf tipi hoparlör) orjinal kaynaktan dönüştürülmüş flac dosya, spotify ve tidal'in ses kalitesini karşılaştırma fırsatım oldu.
    est, miles davis, mogwai ve ulver'in en sevdiğim, yüzlerce kez dinleyerek kulak dolgunluğumun oluştuğu parçalarını karşılaştırma için kullandım.
    karşılaştırmamda spotify bu üç kaynak arasında en zayıf seçenek oldu. rahatsız edici boyutta olduğu söylenemez ama dinlediğiniz şeyin orjinalinden bir parça daha farklı olduğu açık, diğer taraftan dinlediğim eski kayıtlarda(1960-1970) bu farkın oldukça az olması hatta bazen ayırt edemem şaşırtıcıydı. zira yeni kayıtlardaki farkı algılamak için çaba sarf etmeniz gerekmiyor.
    tidal bence flac arşiv satın alanlar ya da orjinal albümlerini flac olarak saklayanlar için süper bir seçenek, arşivde olmayan şeyleri de arşivinizdeymiş gibi dinlemek keyif verici ama ev dışında çok da kullanışlı olduğunu düşünmüyorum.
    os x uygulaması felaket, bırakın kullanmayı defalarca denememe rağmen server bağlantı hatası almaktan kurtulamadım, durumu bildirdiğimde de tidal yetkilisi, e web üzerinden dinleyiver şarkıları dedi. android uygulaması ise nispeten iyi. web arayüzü oldukça kullanışlı fakat yavaş, aradığınız şeyin sonucunu görmeyi beklemek insanı fıtık ediyor.
    akn nedeniyle 2.9mbps seviyesindeki stabil hız ise takılmalara neden oluyor, hız daha fazla olduğunda işler çoğu zaman değişmiyor ki bu can sıkıcı.
    aac 320kb/s için bir takılma söz konusu değil. bu ses kalitesinde aradaki farklar ise bence ortadan kalkıyor, flac dosyanın eziciliği ise baki.
    internet bağlantımın azizliği nedeniyle tidal flac akış hizmetini doğru düzgün kullanamamak can sıkıcı, bu altyapı koşullarıyla spotify'a devam.
    bir seneyi aşkın abonelik hediye edildiği için deezer kullanmış birisi olarak spotify ve tidal'in ses kalitelerinin biraz daha iyi olduğunu da ekleyeyim.
    spotify açıklamaları bu sene içerisinde flac akış seçeneğinin yeralacağını söylüyor, o zaman tekrar görüşürüz.
614 entry daha
hesabın var mı? giriş yap