6 entry daha
  • kız ve/veya erkek arkadaşları sanıldığı üzere taş gibi değildir -ama olanları dışında tutuyorum.

    eğitimleri gereği belli bir zaman ve coğrafya üzerinde uzmanlaşırlar. akademik eğitim çatısı altında prehistorya, protohistorya, klasik arkeoloji gibi klanları vardır.

    ayrıca arkeolog sadece kazıyla uğraşmaz.
    sistemli çalışan bir arkeolog hayatta aslında şunları yapmalıdır:

    -araştırmalardan elde edilen eserlerin bakım ve onarımını, restorasyonunu yapar olmalı, kaydını tutmalı.
    -elde ettiği bilgileri halkın bilgisine sunmalı (konferans, kitap, makale, bildiri, röportaj, "zeugma yalnız mı değil mi?" gibi kamu yoklamaları şeklinde sündürmeli)
    -korunması gereken kültür ve tabiat varlıklarını saptamalı, kaydını tutmalı, sonra da bunlara yönelik koruma ve restorasyonlar konusunda birbirini anlamayan bilumum insan biraraya gelerek ortak hiç bir karar alamamalıdır.
    -mesleki fikir birliğine bile sahip olamayan bu insanlar, ortaya çıkaramadıkları kararları zaten tarihmiş, tahripmiş, tarihöncesiymiş, esermiş, püsürmüş gibi şeylerden ne yazık ki haberi olmayan, olamayan bir sürü resmi mercii ve makama sunmalı ve öööyle beklemelidir.
    -yeterince bekledikten sonra, marmarayın üsküdar kazıları örneğinde olduğu gibi, ortaya çıkarılan ortaçağ istanbul'unun bilinen ilk ve tek tabakhane yapısının/yapılarının üzerine ne olup bittiği tam anlaşılamadan, çıkan buluntular korunamadan, kaldırılamadan beton döküldüğünü öğrenmelidir. tabii gazetelerden değil!
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap