5 entry daha
  • bilim insanlarının insanlığın sonunu getirme potansiyeli olduğundan korktukları bakteri. o kadar çok şeye dirençlidir ve antibiyotiğin bilinçsiz kullanımı yüzünden gün geçtikçe daha da güçlenmektedir ki, 10 sene içinde hiçbir ilacın kendisine tesir etmeyeceğinden korkulmaktadır.

    bilinçsiz antibiyotik kullanımı ile vücuttaki bakterilerin çoğunluğunun ölmesi, ancak kendisinin dirençli olması sebebiyle bağırsak florasının tamamını ele geçirerek orada yaşayan ve antibiyotik yüzünden zayıflamış diğer bakterileri asimile ettiği için (misal e.coli) ishal yaratmakta ve ilaçlara olan direnci yüzünden ("difficile" adını boşuna almıyor) tedavi edilemeyerek insanların ishalden ölmesine sebep olmaktadır.

    tedavi yöntemlerinden birisi çok iğrenç de olsa kelime anlamıyla bok transplantıdır. sağlıklı bir insanın dışkısında bulunan doğal bakteri florası, hasta kişinin kalın bağırsağına hücum ettiğinde clostridium difficile işgali altındaki bağırsak florası eski haline döner ve işgalci bakteriler yok edilmiş olur.

    inanmayanları şöyle alalım, bahsettiğim tedavi yöntemini uyguladıktan bir gün sonra tüm semptomların ortadan kalktığı anlatılıyor. bununla alakalı olarak doğal dışkı florasındaki bakterileri içeren bir ilaç çıkartarak olayın iğrençliğini ortadan kaldırarak tedavi uygulamayı düşünüyorlarmış:
    http://www.nytimes.com/...

    allah eline düşürmesin, kendisi pis, tedavisi kendisinden de pis.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap