8 entry daha
  • aylardır beklediğim ve sonunda paris'te tanışma fırsatı bulduğum tomofil.

    gözlemlerimi aktariyorum..

    1. dış tasarım yandan ve arkadan çok başarılı. elit ve tok bir duruşu var. ön kısım ise cross versiyonda güzel dururken standart versiyonda biraz daha mulayim olmuş..

    2. iç kısmı rakipleri juke ve captur'dan kesinlikle fersah fersah ileride. araba kalite kokuyor; torpido malzemesinden kapi içlerine, direksiyonundan gösterge paneline kadar herşey bir ust segment standartlarında. bu araba özünde b-suv ancak kesinlikle en güncel c-hb araçlardan 1 gr eksiği yok. hatta bir çok kontrol ünitesi giulietta'dan alınmış ve genel kalite seviyesi giulietta'ya eş değer.

    3. donanımı tatmin edici. standart park freni mevcut (bu bile golf ve astra'yla rekabete gireceğinin bir ipucu). anahtarsız giris çalıştirma, elektrikli deri koltuklar, adaftif hiz sabitleme, carpisma önleme sistemi, serit takip ve kör nokta uyarı sistemleri, xenon farlar vs. oldukça tatmin edici.

    4. 95 bg'den başlayıp 184 (bizim için 170, kahrolası ötv) bg'e ulaşan bir motor gamı var. bu da standart b-suv araçların ötesinde. 1.6 dizel 120 bg ve 1.4 benzinli 140 bg motorlari aracın en çok tercih edilen motorlari olacaktır ki bunlar da tatmin edici bir performans için yeterlidir.

    5. zf tarafından geliştirilen 9 ileri otomatik vites ve 6 ileri cift kavrama dct seçenekleri var. özellikle 9 ileri vitesi kullanan ilk otomobillerden biri bu.. kardeşi renegade ile birlikte segmentinde ilk. ayrıca direk jeep'den alınma 4x4 opsiyonu da var.

    6. tam bağımsız arka süspansiyon standart. önemli bir artı. kendi segmentinde sadece countryman'da standart idi.. c-hb'de ise kimi arabalarda standart, kimilerinde değil. mesela golf'te 120 bg üstündeki motorlarda veriyorlar bunu.

    7.abarth versiyonu da hazırlanıyormuş. o da heralde 200+ bg olur.. ne güzel..

    özetle bu otomobil çok iyi olmuş. daha önce juke, captur, 2008 ve mokka c-hb'e bir alternatif olarak sunulmuş ancak ürün kaliteleri o araçlarla rekabet etmeye yetmemişti. bu ise piyasadaki bir çok c-hb'den daha tok, kaliteli ve tarz olmuş, ustune bir de teknik olarak daha üstün.

    fiyatlandirmasi nasil olur kestiremiyorum (juke parasına vermezler bunu..). ancak c-hb araçların paralelinde olursa piyasanın ebesine atlar bu araç.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap