5 entry daha
  • her bölümüyle insanın içindeki spor* ve anime aşkını kabartan animedir. bu hafta yayınlanan bölüm*, baş karakterler hinata ve kageyama'nın muhteşem hızlı ataklarını ilk kez resmi bir maçta gösterdikleri 15. bölümden sonra en güzel bölüm olmuş gerçekten.

    haikyuu'nun bir güzel yanı da genelde spor branşlarıyla ilgili animelerde gördüğümüz ve bir süre sonra insanı kanser eden "karakterler önemli bir hareket yapmadan önce bütün hayatlarının gözlerinin önünden geçmesi" klişesini olabildiğince az kullanmasıdır. 23 bölümdür tempoyu düşürmeden, geçmişe gitmenin bokunu çıkarmadan, mis gibi maçlar izleterek devam ediyor. kalan iki bölümde de bunun değişmeyeceği kesin artık.

    --- spoiler ---

    son bölümde yer alan kısacık bir sahne de "neden anime izliyoruz?" sorusunun cevabı gibi resmen. öncelikle sahneye bakalım;

    http://www.youtube.com/watch?v=h7ecjam_w-y#t=904

    oyunun en gergin anlarından birinde ilk kez maça dahil olan bir oyuncunun hissettikleri ancak bu kadar güzel anlatılırdı herhalde. sahaya adımını attığı anda yüzüne doğru vuran o gerginlik dolu rüzgar, renklerin bir anda değişmesi, oyuncuların auralarının tamamen farklılaşması ve o ağır ortam. tekrar tekrar zevkle izlenecek bir sahne.
    --- spoiler ---
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap