9 entry daha
  • içilmesi çok tavsiye edilmeyen ama cilt bakımında harika bir yağ. özellikle dezenfektan etkisiyle seboreik dermatit noktasında çok etkili bir yağ, çay ağacı yağıyla karıştırın seboreik dermatit için. bunun haricinde uzun bir alıntı yapalım ilgilenenler okusun.

    "saç bakımında biberiye yağı faydaları

    biberiye yağısaç bakımında oldukça sık kullanılan bir yağdır. ülkemizde çok bilinmemesinin nedeni elde edilmesi zor bu uçucu yağın diğer tohum yağlar gibi taklit edilmesinin zor olmasıdır. gerçi yaptığımız kaynak internet taramalarında zeytinyağında bekletilerek elde edildiğini, 5 liraya 20 ml satıldığını gördüğümüz için saf yağın bulunmasının zorluğu da bu kullanılmamaya etkilidir diye düşünüyoruz.

    seboreik dermatit biberiye yağı

    seboreik dermatit bakımı için yabancı kaynaklarda adı çok sık geçiyor biberiye yağının, genelde çay ağacı yağı, jojoba yağı, lavanta yağı ile birlikte kullanımı öneriliyor. biberiye yağının anti fungal ve anti bakteriyel özellikleri bilinen ve yağlanma önleyici bir yağ bu sebepten ötürü seboreik dermatit durumunda kullanılması tavsiye edilen bir yağ.

    kepek biberiye yağı

    bir saç derisi rahatsızlığı olan kepek için biberiye yağından faydalanablirsiniz. biberiye yağının yenileyici ve tazeleyici özelliği sayseinde saç derinize güzel bir bakım yapar, böylece biberiye yağı kepeğe karşı iyi gelen bir yağdır.

    saç beyazlaması biberiye yağı

    saç derisinde kan dolaşımını hızlandırdığı için saçların beyazlamasını önleyici etkileri olduğu söylenen biberiye yağı daha çok saç derisinde sıcak yağ bakımlarında kullanılmaktadır. saç beyazlaması için ısıtılmış bir tatlı kaşığı hint yağına, 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı ilave dildikten sonra bir çay kaşığı biberiye yağıyla karışım saç derisine uygulanıyor.

    saç uzaması biberiye yağı

    biberiye yağı saç derisinde dolaşımı hızlandıran bir yağ, dolayısıyla saçların daha hızlı uzamasına ve gür olmasına yardımcı olan bir yağ. saçlarınızı daha hızlı uzatmak için hint yağı, lavanta yağı biberiye yağı jojoba yağı karışımlarından faydalanabilirsiniz.

    saç dökülmesi biberiye yağı

    saç dökülmesine karşı kullanılan bir yağ biberiye yağı, saç derisinde kan dolaşımıını hızlandıran biberiye yağı eğer e vitamini ve hint yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

    saç yağlanması biberiye yağı

    biberiye yağı saçyağlanmasına karşı kullanılabilecek bir yağdır. yağlı saçların bakımı için biberiye yağı, lavanta yağı, limon yağı, jojoba yağı gibi yağlar karştırılarak duştan önce saç derisine uygulanabilir.

    cilt bakımında biberiye yağı

    cilt bakımında sık kullanılan bir yağdır biberiye yağı başta sivilce, yağlı cilt, selülit, sedef ve anti aiging amaçlı faydalanılmaktadır.

    sivilce biberiye yağı

    çay ağacı ve lavanta yağlarıyla birlikte sivilceler için en etkili yağlardan birisi şüphesiz biberiye yağıdır. biberiye yağını, jojoba yağı, çay ağacı yağı, limon yağı ve lavanta yağıyla karıştırırsanız sivilcelere karşı oldukça etkili bir yağ elde edersiniz. hem mevcut sivilceleri ortadan kaldırır hem de yağlanma azaltır.

    yağlı cilt biberiye yağı

    biberiye yağının cilt yağlanmasını azalttığı biliniyor. eğer lavanta yağı, biberiye yağı, limon yağı ve jojoba yağını karıştırırsanız akşamları cildinizin yağlı bölgesine uygulayabileceğiniz çok özel bir yağ karışımınız olur. kullanım olarak 1-2 damlayı geçmeyin ama.

    selülit biberiye yağı

    selülitlere karşı biberiye yağı kullanılıyor ve faydaları paylaşılıyor. selülitler için biberiye yağı, tarçın yağı, portakal yağı, kahve çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağı karıştırılıp kullanılıyor. bu arada selülit için bol su içmeyi, kahve ve kola gibi kafeinli içecekleri bırakmayı yürüyüş yapmayı ve duşta o bölgelere masaj yapmayı unutmayın.

    sedef biberiye yağı

    sedef gibi çözümsüz cilt sorunlarında da biberiye yağı faydalanılan bir yağ, sedef için shea butter, biberiye yağı, tespih ağacı yağı, çörek otu yağı ve e vitamini karışımı faydalanabileceğiniz birkarışım olacaktır.

    anti aiging biberiye yağı

    ciltteki serbest radikallerle savaşmak cildin yaşlanmasını ve kırışmasını önlemek için biberiye yağından faydalanabilirsiniz. biberiye yağı, baobab yağı ve e vitamini karışımını akşamları cildinize 1-2 damla olarak uygulayabilirsiniz.

    virüsler ve mantarlar için biberiye yağı

    biberiye yağı çay ağacı yağı gibi virüslere, genital mantarlara, uçuklara, ayak mantarlarına ve diğer anti bakteriyel anti fungal alanlarda kullanılabilecek bir yağ. bunun için yapmanız gereken tek şey, biberiye yağüını çay ağacı yağıyla karıştırmak, sonrasında karışımın iki katı kadar macadamia yağı ilave etmek."

    kaynak: http://www.biberiyeyagi.net/…riye-yag-faydalar.html
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap