9 entry daha
  • bazı insanlar vardır; sanki bu dünyadan değilmiş gibidirler, yaptıkları şeyler o kadar subjektif ve naif bir anlatım biçimine sahiptir ki, sadece kendileri bildikleri, izledikleri, görmek istedikleri gibi sunarlar eserlerini ve bu eserler o kadar kıt bir birikimin sonucudur ki, bunları izleyenler birden durur takılır, kanal değiştiremez, parmağı tuşa basamaz, dumura uğrar donar kalırlar ya, işte böyle bir guruptur bu yurtseven kardeşler. bunları görünce izlediğiniz şeyi herhangi bir kötülük sınıfına oturtamazsınız. kendilerine özgü bir kült bir sınıfa dahildirler. dünyayı kurtaran adam gibidirler.

    yurtseven kardeşlerin yaptıkları müzik türü belli değildir. kanımca fantastik bir şeydir. arabesk desen değil, türkü desen hiç değil, pop desen, tekno desen olmuyor. öyle acaip bir soundları vardır. aynı postmodern yaklaşımı kıyafetlerinde de görürsünüz. acaip uçuk kaçık çizgilerde tekno kıyafetlerlerle gitme turnam söylerler, 80 lerden kalma glam rockçı saçıyla hop de bakim diye şarkı söylerler, fetişizmin doruklarında dolaşan ful deri takımlarıyla uzun ice bir yoldayım söylerler, üstte siyah parlak kumaş gömlek üstüne sarı rapçı kolyesi, altta yine parlak siyah kumaştan şalvar giyip mc hammer tadında hüdayda söylerler.

    kısacası tam olarak nevi şahsına münhasır bir guruptur yurtsevenler. kimse kalkıp bunlara laf edemez. "bunlar ne kötü lan" diyemez. çünkü kötülüğün de bir ölçüsü, birimi, biçimi vardır. yurtseven kardeşler bunların hepsinin ötesine geçmiş, aşmış, aşırtmış bir guruptur. dumur dünyasından süzme bir damladır, tariflere sığmazlar.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap