2 entry daha
  • özellikle yapay kapak takilan hastalarda bu kapak üzerinde kan pihtilasabilmektedir. bunun yanisira kalp kapak ameliyati olmamis olsa bile kalp atislari düzensiz olan kapak hastalarinda da kalp bosluklari içinde kanin pihtilasmasi riski fazladir.
    pihti olusumu olasiligini azaltmak için yukarida sözü edilen hastalarda kani sulandirici bazi ilaçlar kullanilmaktadir.
    bunlarin içinde en yaygin olarak kullanilan ve dozajinda asiri dikkat gereken ilaç “coumadin” dir. kan sulandirici ilaçlar kanin pihtilasmasi için gereken zamani uzatmaktadir.
    eger bu ilaci kullaniyorsaniz belirli araliklarla protrombin zamani (ptz) denilen kan testini yaptirmaniz gerekmektedir. çünkü her insanin bu ilaca olan cevabi farkli olmaktadir.
    bu nedenle de doz, yapilan bu laboratuvar testi sonucunda ayarlanabilmektedir.
    bunun yani sira geçen zaman içinde vücudun “coumadin” e olan cevabi degismikti ve dozun periyodik olarak yapilan laboratuvar testleriyle tekrar ayarlanmasi gerekmektedir.
    hastanede yattiginiz süre içinde ptz'na her gün ya da gün asiri bakilirken taburcu olduktan sonra ihtiyaca göre haftada bir veya ayda bir olmak üzere daha seyrek bakilmasi gerekecektir. göre haftada bir veya ayda bir olmak üzere daha seyrek bakilmasi gerekecektir.
    kan sulandirici ilaç kullanirken kanama belirtileri konusunda dikkatli olunmalidir.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap