156 entry daha
  • bu mükemmel müzeyi gezmeye girişmeden önce aklınızda bulunması için kendi tecrübelerimi paylaşayım:

    girişteki kitapçıdan bir "pocket guide" rehber kitap alıp, tüm önemli eserleri (200 küsür tane) danışmadan alınan kat planında işaretledim ve kendime "yalnızca bunları göreceğim, bunlar arasında odadan odaya giderken de ilgimi çeken bir şey olursa durup göz atacağım. bu kadar." diye söz verdim.

    üç bina kanadı (richelieu, sully, denon) ve dört katı (alt giriş, giriş, 1. kat, 2. kat) bulunan bu devasa müzede, alttaki iki katı bu şekilde tamamladığımda üç saat geçmişti. yorgunluk ve bel ağrısı baş gösterince, mecburen oturdum ve 45 dakika yemek - sigara molası verdim.

    resimlerin çoğaldığı, mona lisa, napolyon'un taç giymesi gibi epik eserlerin devreye girdiği üst iki katta ise (hatta en üst katta yalnızca resimler ve grafik sanatı eserleri var) işler sarpa sardı. üstten ikinci katı bu şekilde gezmeyi bitirdiğimde 2,5 saat daha geçmişti. toplam 5,5 saattir geziyordum.

    iki kanadı kapsayan en üst kata (bu katta, denon kanadında bir şey sergilenmiyor), artık bacaklarım titremeye başladığı için, biraz haksızlık ettim ve toplamda on tane eseri 45 dakikada odadan odaya koşar adım giderek gezdim.

    uzun sözün kısası, tüm azmime ve gezme arzuma rağmen, 6 saat 15 dakikada ancak ilk üç katının önemli eserlerini gezebildiğim, en üst katına ise "özet geç piç!" diyebildiğim müzedir.

    yanınızda "yoruldum," "sıkıldım" diyebilecek birisi varsa, bir günde tamamını gezmeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin. tek başınızaysanız bile geçirmeyin hatta. olmuyor. :)

    ha bir de, iyice sinsiyseniz ve 12 euro bayılmak istemiyorsanız, çıkışında bekleyerek genç turistlerden biletlerini isteyip beleşe gezebileceğiniz müzedir, zira kanatlara girerken bilet kontrolünde yalandan gösteriyorsunuz biletinizi görevlilere, yırtmıyorlar, barkod okutmuyorlar ve doğru düzgün bakmıyorlar bile.
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap