aynı isimde "harry potter (dizi)" başlığı da var
548 entry daha
  • kendisi hakkında yine birkaç az bilinen bilgiyi paylaşmak istediğim seri. daha öncekiler için (bkz: #37612955), (bkz: #34766409), ve (bkz: #34785181), kitap hataları içinse (bkz: #41195793)

    *önceden uyarı aşağıdaki bilgilerin bazıları genel olmakla birlikte bir sürü spoiler içerir, seri sona erdikten sonra olan şeylerle de ilgili seriden önce olan şeylerle de ilgili bilgiler mevcuttur. serinin tamamını okumamış insanlara önerilmez.

    -"expecto patronum" latince'de "i wait a guardian" (bir koruyucu bekliyorum) anlamına gelmektedir.

    -remus lupin adının harflerini yeniden düzenlersek latince "primus lune" yani first moon (ilk ay) kelimesini elde ederiz.

    -öldüğü zaman dumbledore 150 yaşındaydı.

    -"malfoy" soyadı latince'deki "maleficus" kelimesinden gelmektedir. kötülük yapmak anlamına gelmektedir.

    -the elder wand (mürver asa) içinde thestral tüyü içeren tek asadır. (thestral sadece daha önce birinin ölümüne tanık olanların görebileceği yaratıklardır)

    -dementors (ruh emiciler) jkr'nin yaşamış olduğu depresyonun fiziksel hali olarak tasarlanmıştır.

    -snape'in neville'den nefret etmesinin sebebi neville'in neredeyse seçilmiş kişi olmasıydı. eğer o seçilseydi, voldemort lily'yi öldürmemiş olacaktı.

    -eğer mugglelar hogwarts'ın bulunduğu alana yaklaşırlarsa okulu terk edilmiş neredeyse çökmek üzere olan bir bina gibi görürler ve bu binanın etrafı "uzak durun, tehlikeli" yazılarıyla çevrilidir.

    -dementors (ruh emiciler) üreyemezler, tıpkı bir mantar gibi çürüğün (kötülüğün) olduğu yerde büyürler, yetişirler.

    -harry ve ron'un hermione'yi trolden kurtardıkları gün -arkadaş olmaya başladıkları gün- harry'nin ebeveynlerinin onuncu yıl dönümüydü.

    -bellatrix latince'de "female warrior" (kadın savaşçı) anlamına gelir.

    -dumbledore "bumblebee" (yaban arısı) kelimesinin eski ingilizce versiyonudur. jkr ona bu adı dumbledore'un kendi kendine vızıldayarak eğleneceğini düşündüğü için verdiğini söylemiştir.

    -harry potter evreninde ingiltere'de yaklaşık üç bin büyücü yaşamaktadır.

    -jkr harry potter'ı gözlüklü yapmasının sebebi, gözlüğün onun savunmasızlığının, incinebilirliğinin bir hatırlatması olarak algılanmasıdır.

    -black ailesinin çoğunun adı yıldız isimlerinden gelmektedir. sirius ismi bir köpek yıldızından gelmektedir.

    -voldemort öldüğü zaman 71 yaşındaydı.

    -jkr harry potter'ı yazmaya koyulmadan önce bazı karakterlerin isimlerini farklı planlamıştı; hermione puckle, neville puff, draco spinks, lily moon (luna lovegood), madhari patil, ve mati patil gibi.

    -fred ve george bir keresinde voldemort'un suratına kartopu fırlatmışlardır. (ilk kitapta fred ve george'un profesör quirrel'in sarığının arkasına -yani voldemort'un yüzünün bulunduğu yere- birkaç tane kartopu fırlattıkları için ceza aldığı yazılıdır)

    -remus lupin'in babası bir keresinde greyback'in önünde kurt adamların "ruhsuz, kötü ve hepsinin ölmeyi hak ettiğini" söylemiştir, greyback de ondan intikam almak için beş yaşında olan remus lupin'i ısırmıştır.

    -minerva mcgonagall aslında çok yetenekli bir quidditch oyuncusuydu ama hogwarts'taki son senesinde ciddi bir kaza geçirdiği için quidditch'i bırakmak zorunda kaldı.
    mezun olduktan sonra mcgonagall dougal mcgregor adında bir muggle'a aşık oldu. aşık olduğu muggle ona evlenme teklifi etmesine rağmen gerçek kimliğini hiçbir zaman açıklayamama korkusuyla kabul etmedi. eğer çocukları olmadığı takdirde ona gerçek kimliğini açıklasa büyücülük bakanlığındaki işinden olurdu. o yüzden evlenme teklifini reddetti. kalbi kırık bir şekilde yaptığı şeyin hata olduğunu düşündü, bu yüzden bakanlıktaki işinden ayrılıp hogwarts'ta öğretmen olmaya karar verdi. en sonunda bakanlıkta eskiden patronu olan elphinstone urquart'la evlendi. evlendikten üç yıl sonra kocası bir kazada öldü. mcgonagall da o günden itibaren kızlık soyadını kullanmaya devam etti.

    -mısır'a karşı 2002 yılındaki quidditch dünya kupasında alınan ezici bir yenilgi sonrası viktor krum quidditch'ten emekli olduğunu açıklamıştır. ama 2014 yılı turnuvasına dönmüştür.

    -cho chang bşr muggle'la evlenmiştir.

    -dumbledore'un boggart'ı kız kardeşi ariana'nın cesedidir.

    -karanlık sanatlara karşı savunma dersini vermeden önce profesör quirrell muggle araştırmaları dersi veriyordu.

    *sihir sonsuza dek sizinle olsun!
1835 entry daha
hesabın var mı? giriş yap