9 entry daha
  • youtube'da movie trailers kanalının yaptığı yoruma göre gillian flynn kitabı daha farklı uyarlamış sinemaya.

    --- spoiler ---

    flynn, normalde kitapta iki karakterin dünyasından konuya objektif olarak yaklaşırken, filmde sadece ben affleck'in oynayacağı nick karakteri üzerinden hikayeyi anlatacakmış. bunda fincher'ın payı çok büyük bence; çünkü sineması karakter merkezli oyuncuların canlandırdığı derin hikayeleri olan karakterlerle bezenmiş.

    bana kalırsa bu ben affleck'in kamera önündeki berbat performansının taşıyamayacağı bir yük. tamam, kitabın hikaye yoğunluğu sebebiyle böyle bir yol seçilmiş olabilir; aksi takdirde 3 saatin üzerinde bir polisiye - gerilimi kimse izlemek istemez (zodiac'ın gişe başarısından dili yanmış olabilir fincher'ın). ama kamera arkasında şov yapıp da kamera önünde mr. kristen stewart yaratan bir adamdan da karakter merkezli bir filmin esas oğlanı oluşturmak nasıl bir saykodelik kafadır, orası çok tartışılır.

    --- spoiler ---

    oscar sezonunda adı geçecektir, çünkü oscar sezonunda vizyona girecek. fincher'ın tekrar sahalara dönecek olması da güzel bir gelişme. 2014 yılı içerisinde merakla beklediğim filmlerden oluverdi gone girl. orijinal baskısı 432 sayfa olmasına rağmen 600 sayfalık türkçe çevirisini de film çıkmazdan önce okurum herhalde.
1246 entry daha
hesabın var mı? giriş yap