6 entry daha
  • bilmem nedendir çok övülmesine rağmen benim beğenmediğim anime. izlerken akla ilk başta gosick geliyor ama uzaktan yakından alakası yok bu iki animenin birbiri ile. bir gosick heyecanı, merakı yaratmıyor. gerçi chitanda meraktan çatlayacak seviyeye geliyor ama ben pek beğenerek izlemedim, hatta izlerken sıkıldım diyebilirim.
    olayda fazlaca sherlock holmes ve agahta christie muhabetti dönüyor oluşu bayabiliyor. zira bu iki korku/ gerilim yazararının yarattığı hiç bir unsur bulunmamasına rağmen "aaa bak bu sherlock" falan diye bir muhabbet dönüyor. çözülen olaylar merak edilesi değil bana göre. houtarou nun enerji tasarrufu modunu bozacak olaylar bile değilken sırf chitanda dan etkilendiği ve "merak ediyorum" kelimesine eklenen jest mimiklerinden kurtulamadığı için dedektiflik tadında olaylar çözmektedir. az buçuk aşk vardır hikayede onu da rezil etmişlerdir. houtarou ve chitanda birbirlerinden hoşlanmaktadırlar ve olay sadece böyle kalır. yani hani ünlü bir söz vardır ya "bir filmde silah gözüktüyse patlaması gerekir", işte bunu yapmayan mangaka kısmına uyuz oluyorum. adamlar sadece hoşlanma ile bitirdiler. hani hikayenin amacından sapmayalım dediler desem hikaye de başlı başına ilgi çekici değil. belki bi aşk olaydı daha eğlenceli olabilirdi.
    ayrıca çok fazla klişesi olan bir anime idi. misal houtaoru olayı çözeceği zaman saçıyla oynar. dedektif conan akla geliyor. hemen hemen tüm dedektiflik animelerinde bu tür olayı çözme hareketi vardır. bunu sevmedim. keşke yapmasalarmış. "hepsine var bizde yapalım" olayı hoşuma gitmedi.
    liseli animesi olmasına rağmen lise hayatına yönelik ağır bir muhabbet yoktur. ama bir süre sonra sıkıldığınız için keşke olsaydı dersiniz.
    bu animenin ilgi çekici tek yanı karakterleri. karakterler kesinlikle gıcık, sinir bozucu değil. aksine merak uyandırıcı.
    animede hoşuma giden tek konu "hyouka" konusu olmuştur. antolojinin adının konusu inanılmaz ilgi çekicidir ve sonunda anlamını öğrendiğinizde "vay be" dersiniz.
    çizimleri güzeldir, opening müziğini çok beğendim ben özellikle.
    izleyin diyemem zira 22 bölümm 1 adet ove 4 adet görüntüsüz ara oyundan oluşuyor. ben sıkıldığım için yaklaşık 10 günde izledim. lakin diğer izleyenlerin karakterler çok hoşlarını gitmiş, sıkılmadıklarını söylemişler.

    --- spoiler ---

    hyouka nın anlamı bence inanılmaz etkileyici. ingilizceye çevrildiği zaman ice cream anlamına geliyormuş ancak ice cream kelimesi içerisinde de bir oyun oluşu çok etkileyici idi. ice cream aslında i scream olarak kullanılmıştır. bu ince detay beni hayran bıraktı. inanılmaz güzel bir detaydı ve konuyu daha anlamlı bir hale getirmişti.
    --- spoiler ---
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap