2 entry daha
  • 2 eylül 1918 tarihinde akşehir'de doğdu. ilk ve ortaokulu akşehir'de okudu. istanbul lisesi'nin yatılı kısmında okurken bu lisenin yatılı kısmının kapatılması üzerine kaydını konya lisesi'ne aldırdı ve liseyi burada bitirdi. (1936). lise yıllarında tarık nazım müstear ismiyle hik(ye ve şiirler yazmaya başlayan tarık buğra, istanbul üniversitesi tıp ve hukuk fakültelerinde bir süre okuduktan sonra kaydolduğu edebiyat fakültesi türk dili edebiyatı bölümü'nün son sınıfında ayrıldı. askerlik hizmetinden sonra şişli terakki lisesi'nde muallim muavini olarak işe başladı.

    cumhuriyet gazetesinin açtığı yarışmada oğlum(uz) adlı öyküsüyle bin liralık büyük ödüle layık görüldüğü ilan edildi. (1948). ancak, tarık buğra'ya bu para yerine altın bir kalem ödül olarak verildi. aynı yarışmada doğan nadi'nin bölük komutanı birinci ilan edildi ve bu zatın hikayeci olarak adına ikinci bir kez daha rastlanılamadı. yine de bu ödül neticesinde aldığı yoğun iş teklifleriyle basın hayatına atılma konusunda cesareti artan tarık buğra, akşehir'e dönerek nasrettin hoca gazetesi'ni çıkardı (26 temmuz 1949-28 haziran 1952). milliyet gazetesi, vatan, yeni istanbul gazetesi (1952- 1956), yol dergisi (1968) ve tercüman gazetesinde (1970-1976) sanat sayfaları düzenledi, fıkralar yazdı, yazı işleri müdürlüğü yaptı. hisar dergisi ve türkiye gazetesinde de yazan tarık buğra, 26 şubat 1994 tarihinde istanbul'da öldü.

    eserleri
    denemeleri:yarın diye bir şey yoktur, iki uykunun arasında
    romanları: siyah kehribar,küçük ağa, küçük ağa ankara’da, ibiş’in rüyası, firavun imanı, dönemeçte, gençliğim eyvah, yağmur beklerken, yalnızlar, osmancık
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap