13 entry daha
  • 20. yüzyılın ve yıkılan ingiliz geleneneğinin son çığlığı ve bir bakıma ağıt yazıcısı. askeri güçü olmayan - donanma hariç- sadece zekasıyla var olan bir halkın ağıdıdır yazdığı kitaplar.

    kaisere karşı bütün gücünü birinci dünya savaşında tüketen geri kalan gücünü ise hitlere karşı prius zaferi kazanarak elden çıkartan impratorluğun belki düşünüş olarak son şövalyesi.

    ne bok yiyeceği belli olmayan düşündüklerini anlaşılmayacak kadar tehlikeli olan ayı - yazar burada s.s.c.b den bahsediyor- saftirik kuzenlerle mücadeleyi her daim ele alan bu yazarın en azından bir eserini kıraat etmek 20. yüzyılı anlayabilmek için bir kilometre taşıdır.

    ne kadar da soğuk savaşı anlatsa da soğuk savaştan sonra olanı biteni ve günceli anlatmak için kıçını yere çakan bu yazar hala ilerleyen yaşına rağmen güncelin altını okuyup bildiklerini sarf etmekte.

    yaratmış olduğu karakter kurmacadır. hep ihanet yemiştir. mesela george smiley'i karısı ve en yakın arkadaşları aldatmış, mesleğinde acil durumlarda iş başına gelmiş işler düzeldiğinde sepet havası çalınmıştır.

    bütün daraları düşünce yörüngeden çıkan insanları anlatan yazardır bu yazar. soğuk savaşın ve sonra ki dönemleri fon olarak kullanan lirik bir şair.

    dna olmadan zekası ve aklı ile katlin bulan bir ekolün hayatta kalmış bir temsilcisi...
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap