4 entry daha
  • yüksek beklentiler yüzünden kısmen hayal kırıklığı yaratan x ve aphrodite aksine, ortalama umutlarla bekleyip, sandığımdan fazlasını bulduğum yeni kylie minogue albümü. light years, fever, body language üçlemesiyle zirveye oynadığından bu yana yaptığı en iyi albüm bence. "single olmalıyım" diye bağıran birkaç şarkı ve vasat albüm şarkıları yerine tüm şarkıların belli bir seviyenin üstünde olmasını ve hiçbirinin çıkıntılık yapmamasını tercih etmişler. bu sebeple albüm baştan aşağı gayet keyifli bir şekilde akıyor.

    into the blue'dan başka bir çıkış şarkısı düşünemiyorum ama sıralama olarak albümün million miles ile açılıp, into the blue ile kapanmasını tercih ederdim. les sex, sözleri ve prodüksiyonu ile tam bir kylie işi ve yaptığı canlı performanslar single olacağı konusunda umut veriyor. sexercize ise albümün sürprizi oldu. ilk dinlediğimde sevmediğim şarkılardan biriyken şimdi üzerinden yürütülen kampanya sayesinde albümün gerçekten kalıcı ve müzik dünyasında etki bırakan tek tarafı bile olabilir. lady gaga'nın artpop deyip deyip de sahnede üstüne kusturmasıyla sonuçlandırdığı "sanat için pop" fikrini çok daha güzel bir şekilde uygulamışlar. henüz single olacağı bile açıklanmamış bir şarkıya 4 ayrı video ve ekstra görseller hazırladılar. beyonce'nin yarattığı şokun bile açıklayamadığı bir yaklaşım. takdir ettim.

    into the blue'nun ingiltere listesinde 12 numaradan girmesi, albümün de muhtemelen zirveden değil 2 numaradan girecek olması chart bazında bir hayal kırıklığı yarattı bünyemde. ama turne de sexercize kampanyası kadar heyecan verici olacaksa şikayet etmem. albüm "kiss me once tour" ile desteklenecek ama elbette türkiye görünmüyor şu an ufukta.

    gerçekten anlam veremediğim tek şarkı enrique iglesias düeti "beautiful". şarkının kendi sıkıcılığının yanında vokallerin vocoder ile ölümüne işlenmiş olmasına bir açıklama bulamıyorum. madonna'nın çoğu featuring'i hariç iki uluslararası starın bir araya gelip yaptığı en bayık şey olabilir.

    albümdeki gizli hazine bonus track olarak yer alan "sleeping with the enemy". body language albümünün hiçbir yerde söylenmemiş mükemmel şarkısı "loving days"den bu yana kylie'den duyduğum en hisli şey olabilir. sözler, yorum, beste, prodüksiyon, her şey mükemmel. "what is it she does, that i don't do? was it not enough that i loved you?" gibi sözlerle kalbi parçalıyor kylie.

    albümün executive producer'ı olan sia'nın son zamanlarda elini attığı her iş gibi bu albüm de listelerde kör topal gidiyor ancak içerik gerçekten sapasağlam modern pop şarkıları ile dolu. sonuç olarak hakkında bu kadar yazmakla uğraşacağım tek pop star olan kylie, müzik yapmaya başladığından 27 yıl sonra hala güncel ve hala heyecan verici.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap