4 entry daha
  • bir bilgisayar oyunu üzerinden sosyolojik tespitler yapıp "entelektüel birikim"den bahsedip 3 paragraf yazı yazan tipleri gördüğümüz oyun. ama tespitlerinin neresinden tutsan elinde kalıyor.

    birincisi - hem "fanboyların gözardı ettiği konu şu; her sene çıktığı için millet takip etmeyi bıraktı" diyeceksin, hem de "hala satılırsa yeni çıkan oyunların önünü kesmiş olursun" diye eleştiri getireceksin.

    bi' karar ver de, ona göre eleştiri yap. hem millet takip etmeyi bırakıyor diyorsun, hem de satılıyor olmasından dem vurup eleştiri getiriyorsun? nasıl olacak aynı anda? tutarlılık? aynı anda olmaz çünkü ikisi. bir arada yürümez.

    ikincisi - "yeni çıkacak güzel oyunların önünü kesiyor," eleştirisi yapmak için oyun dünyasından bihaber olmak lazım.

    ubisoft'un 2300'ün üzerinde çalışanı, 20'ye yakın stüdyosu var.
    diğer büyük firmalar için de aynı şey geçerli.

    rockstar'ın 10 civarı, yine activision-blizzard'ın 20'ye yakın stüdyosu var.

    adam sanıyor ki; firmalar oyunları sırasıyla üretip sırasıyla pazarlıyor.

    ulan sadece assassin's creed üzerinde bile 3-4 ekip ayrı ayrı çalışıyor. biri sadece multiplayer kısmını yapıyor, diğeri bir oyun, ötekisi başka bir oyun üzerinde ilerliyor.

    her sene çıkıyor dediğin assassin's creed oyunlarının her birinin üzerinde en az 2-3 yıl çalışıyor adamlar. çünkü farklı ekipler çalışıyor.

    assassin's creed 3 üzerinde bile tam 3 yıl çalıştı yapan ekip. o sırada diğer ekiplerden biri revelations üzerinde çalışıyordu. yani sandığın gibi, aynı ekip revelations'u yapıp assassin's creed 3'ye geçmedi.

    aynı ubisoft assassin's creed'i çıkardığı süre içerisinde far cry 3'yi de çıkardı, splinter cell conviction'ı da çıkardı. şimdi far cry 4 ve splinter cell blacklist üzerinde çalışıyor.

    bir yandan watch_dogs'ı hazırlarken, diğer yandan tom clancy's the division'ı piyasaya sürmek için hazır hale getiriyor.

    oyun dünyasında işler böyle yürür.

    assassin's creed her sene oyun çıkarıyor diye hep aynı ekibin sırasıyla bu oyunları çıkardığını sanmak tam anlamıyla cehalet.

    bunlardan haberin yoksa, "yeni çıkacak güzel serilerin önünü kesiyorlar" demeyeceksin.

    üçüncüsü - her bir birey istediği şekilde istediği oyundan zevk alır. bu kişinin zevkidir ve kimseyi ilgilendirmez. assasin's creed çıktı diye bir yerinize bir şey batırmıyorlar, biraz sakin olun. bir diziyi, bir filmi, bir oyunu izlemeyerek, oynamayarak da ona olan tepkinizi dile getirmiş oluyorsunuz zaten. bu kadar kasıp milletin zevklerine saldırmaya gerek yok.

    dördüncüsü - "entelektüel düşünce" ne lan? n'apıyorsunuz amına koyayım, orta doğu teknik üniversitesi bilmem ne fakültesi kantininde assassin's creed üzerine entelektüel düşünüp karı-kız mı tavlıyorsunuz? ne yapalım, ortamlarda sırrı'ya verdim dersin.. kim bilecek mk capsi gibi ortamlarda assassin's creed oynamıyorum dersin kim bilecek mk capsi mi yapalım? nedir assassin's creed üzerine "entelektüel düşünce"den bahsetmenin amacı?

    lan nelerle uğraşıyoruz ya...
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap