9 entry daha
  • çok güzel kitap öncelikle, sıkıcılıkla uzaktan yakından alakası yok. sonra gerçekten içime bişeyler otururak okudum, kimi yerde çok güldüm, triplere, nazlara, sitemlere. sonunda ise baya gözlerim doldu, çünkü tam filmin en heyecanlı yerinde esas oğlan ölüyor. hep üzülürdüm orhan velinin erken ölümüne ama bu kitapla başka bi boyut kazandı.

    uzak mesafe ilişkilerine, mesajlara dair: (koskoca edebiyatçılar anlatamıyorlarsa dertlerini, biz nasıl anlatalım):
    --- spoiler ---

    sükunet bulmamız için bir arada olmamız lazım. yazı ile halimizi anlatamıyoruz. söyleyeceğimizi zaten dolambaçlı yollardan söylemişiz. işin içine bir de dinleyenin hissiyetı karıştı mı bütün laflar başka başka manalar alıyor.
    --- spoiler ---

    ve pms'li kadın deliliklerine dair :
    --- spoiler ---

    evvela geçmiş olsun. hastalığın nedir? herhalde aydan aya tekerrür eden hal olsa gerek. o takdirde fazla mühim değil demektir. bu mektubum eline geçinceye kadar da herhalde bir şeyin kalmamış olacaktır. son mektubunda acayip bir hal var
    --- spoiler ---

    neyse, sonuç olarak fakirliğin gözü kör olsun.

    bir de sayfa 56'da bella'ya dair not var. eğer orhan veli bile bu kadar mektuplar yazdığı kadını aldatmışsa, erkek milletine cidden güvenmemek lazım. sonra vay efendim kadın niye huysuzmuş, kuruntu yapıyormuş, dedikoduymuş. bu konuda bilgisi olanlar aydınlatabilir tabi. yoksa bu kitap romantik bir mektuplar destesinden, bir erkeğin sayfalarca nasıl aynı yalanları yazabileceğinin kanıtı olacak.

    ha bu arada nahit hanım evli tabi de o nasıl iş anlamadım hiç.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap