8 entry daha
  • bu sezon atlanta hawks'li bob sura'nin yaptigi, lakin, nba yonetimi tarafindan iptal edilen huner.

    olayin ozetini soyle gecmek isterim:

    chicago bulls'a karsi 12 sayi, 11 ribaund ve 12 asist yapiyor. akabinde boston celtics'e karsi 15 sayi 11 asist ve 10 ribaunt. “grand hill'in rekoru egale mi edilecek, ne?” derken; geliyoruz ucuncu maca:
    bob sura 20 sayi, 11 asist ve 9 ribaundluk bir performansa sahip. macin sonlari. tek basina rakip potaya dogru gidiyor. sayi atarsa sadece sayisi artacak. ribaundu 9'da kalacak. ne yapiyor? topu cembere carptiriyor! donen topu kapip (bir ribaund daha aldı!) sayiyi yapiyor!
    buyrun size bir triple-double daha! yani ucte uc!..
    (mi acaba?)

    nba yonetimi macin kasetini izleyip bob sura'nin basket atmaya calısmadigini, dolayisiyla aldigi son ribaundu hak etmedigine karar veriyor. ve bu triple-double'i iptal ediyor.

    burada hemen aklimiza ne geliyor tahmin edin? tanju çolak'in metin oktay'in gol rekorunu kirdigi an:
    herkesin tanju'ya çalistigi bir macta, galatasarayli futbolcunun biri rahatlikla gol atabilecegi bir pozisyonda, topu kale cizgisinde ayagiyla bloke etmis. kollarini da yana acmis ki, kimse dokunamasin. tanju'yu cagimis. tanju da kosup topa vurmus ve... gol!..

    donemin federasyonu bu golu iptal etmeyi aklinin ucundan bile gecirmedigi icin, metin oktay'in “tarihi gol rekoru” kirilmisti!

    simdi bu alicengiz nostaljisinden sonra cikarilacak o kadar ders var ki, anlatmakla bitmez; malum, yeri de bu baslik degil.
    toplumlar arasi zihniyet farki deyip cikarim isin icinden ya da kendimce bir insanlik dersi almis olurum; bir ribaunttan. “hak hukuk gak guk” laflarini edenler; insani, emegi, zamani, parayi calanlar ders cikarsin ya da ne bileyim... “amaca giden her yol mubahtir mi?”, verin siz karar verin.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap