5 entry daha
  • şiirin yazılış hikayesi hakkında türlü efsaneler dönse de, doğruluk payı en yüksek olanı şu şekildedir.

    sezai karakoç üniversitedeyken bir okul arkadaşına sevdalanır. fakat kendisini yakışıklı bulmadığı için ona bir türlü açılamaz.

    bir gün cesaretini toplayıp aşkını muazzez hanım´a arz eder. fakat reddedilince çok üzülür.
    neyse okullar tatil olur.muazzez hanım geyve' de yazlıkta kalmaya başlar.sezai karakoç'ta tam karşısındaki yazlığın bahçesinde bahçıvan olarak çalışmaya başlar.

    her gün karşılıksız sevgi duyduğu sevgilisinin pencereye çıkmasını bekler.
    derken okul başlar sezai evlenme teklif eder muazzezine yine reddedilir, muazzez sınıfın en hovarda öğrencisine aşıktır çünkü.okul biter muazzez hovarda delikanlı ile evlenir.

    sezai karakoç 19 yaşındayken okulun kantininde yazar mona roza şiirini.bir gün öğrenir ki o canını verecek kadar sevdiği muazzezi mutsuz evlilik yapmış ve eşinden boşanmıştır.
    sezai karakoç katıldığı bir törende mona roza şiirini okur ve bu şiiri ilk kez orda okumuştur.
    muazzez akkaya'da ordadır ve bu şiirin kendine yazıldığını anlar, şiir bitince salonda müthiş bir alkış tufanı kopar. sezai karakoç sahneden tam ineceği sırada muazzez hanım koşarak yanına gelir ve beni hala istiyor musun der.
    sezai karakoç çok ama çok sevmesine rağmen verdiği cevap şudur :
    '' --- spoiler ---

    artık mona roza yazıldı
    --- spoiler --- ''
    bunu duyan muazzez eve gider ve ertesi gün muazzez hanımın intihar ettiği haberi duyulur. bu olay sebebiyle sezai karakoç evlenmemiş ve kimseyi sevmemiştir.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap