3 entry daha
  • (ing.) "on the rocks"in alternatiflerinden daha cok bilineni*; bir ickinin buzsuz servis edilmesi, buzsuz servis edilmis hali*; bir ickinin buzla calkalanip suzulup servis edilmesi*. ornek de verelim, ingilizce derslerinde kullanilsin:

    - i'll have a dry martini, straight up, with a twist. and if it's not too much trouble, six-to-one on the gin versus the vermouth please.

    bazen sadece "up" diye kisaltilir. garsonlarin siparisleri not alirken icki adinin yaninda yukari dogru bir ok cizdigi de gorulmustur.

    simdi gelelim icki ismarlarkenki ucuncu alternatif olan neat'e. straight up gibi neat'te de bardaginizda buz yoktur, ama neat'in farki bardaginizdaki ickinin hic bir zaman buz ile temas etmemis olmasidir. neat'in bu tanimini goz onune aldiginizda viski, konyak gibi ickileri ismarlarken straight up ile bir farkinin olmadigini goreceksiniz. ama votka, gin, beyaz tekila buzla calkalanip suzulup servis edilmesi akla yatkindir ve bu durumda neat'i straight up'tan ayirmak mumkun olabilir. lakin genel olarak boyle bir tanim kabul gormus degil.

    ee, nerde kaldi benim martinim.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap