6 entry daha
  • hepiniz ölümümde günahkarsınız.

    giderken bıraktığı notta yukarıdaki cümle yazıyor isa şahmarlı'nın. yazdığı cümle hanımlar ve beyler, evrensel bir cümle inanın.
    galiba bu cümleyi 2011 yılında katledilen david kato'da söyleyebilir. kimsenin itirazı olmaz sanırım bunda. ya da bazıları için daha tanıdık bir isim ahmet yıldız.
    en iyisi bu duygusal girişi daha katlanır kılmak için şu soruyla biraz beyin fırtınası yapalım: eşcinsellik yönelim midir yoksa tercih mi? ve sırayla akıtalım iltihaplı düşüncelerimizi ortaya, hastalıklı kalplerimizin tedavisi mümkün değil sonuçta. en azından belki mantık ve sabırla yaklaşırsak bazılarına sağduyu nakli yapabiliriz. boş bir uğraş, biliyorum ama elden ne gelir. insan umut etmekten vazgeçemiyor yaşadığı müddetçe. üzücü kısmına geldik tekrar. yaşam dedim değil mi? bazılarımızdan bu hak zorla alınıyor ya da öyle umutsuz hale getiriliyor ki dünya renklerini taşıyamayacak kadar gri geliyor insana. ama bizler vazgeçmeyelim nefretimizden asla! ve nefretimiz nesilden nesile aktarılsın. ne de olsa neslin devamını sağlayan o kudretli ve doğa dostu yüce heterolarız biz*.

    boş verelim hadi bunları.
    aşk ya da arzu ahlak meselesi değildir diyenleri boş verelim biz en iyisi. iki yetişkin insanın kendi özgür iradeleri ile birlikte olmayı seçebilme haklarını görmezden gelip, nefretin can aldığını boş verelim.
    boş verelim hep birlikte.
    mutlu olmak için öteki adı verilen o dünyayı seçmiş insanları ya da cehennem azabı yaşaması için gönderdiklerimizi boş verelim.

    boş verebilseydi bizler gibi isa yaşıyor olacaktı belki de. ne garip.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap