4 entry daha
  • kaçırılmaması gereken nefis bir filmdir. tek kelimeyle muhteşem.

    matthew mcconaughey gibi dandik filmlerin dandik oyuncusundan böyle bir performans çıkabildiğine hala inanamıyorum. bu rol için kaç kilo vermiş tam bilmiyorum ama aynı christian bale the machinist/the fighter gibi olmuş. karşılaştırmaları sıkça yapılacaktır.

    jared leto'ya da ayrı bir parantez açmak lazım. travesti rolü için bir hayli kilo vermiş ve tam anlamıyla oyunculuğunun doruk noktasına çıkmış.

    zaten an itibariyle bu iki oyuncu da golden globe ödüllerini kucakladılar. 86. oscar ödül töreni'ne de en iyi erkek oyuncu ve en iyi erkek yardımcı oyuncu dallarının ağır topları olarak giriyorlar. en son hangi filmden en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu beraber çıktı hatırlamıyorum ama kesinlikle bu filmden olabilir.

    --- spoiler ---

    film aids hastalığına yakalanan ve kendine 30 gün teşhis konulan üçkağıtçı bir adamın hikayesini anlatıyor. filmin güzel yanı öyle klişeleşmiş salya sümük ağlamalı bir film olmaması. filmin başındaki homofobik ırkçı adamın travestinin biriyle ortak falan olması ticarete atılma sahneleri çok eğlenceli. yanlız filmin sonunda o baş doktora bir de fda'ye* küfür etmek garanti. bir de şu kanunlar yasalar hep mi doğruyu söylemek zorunda diye sorguluyorsunuz.

    --- spoiler ---
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap