5 entry daha
  • hirokazu koreeda'nın 2013 yapımı harika ötesi filmi. film 2013'te cannes'te jüri özel ödülü de almıştır. yapım türkiye'de film ekimi 2013'de ve 10. istanbul japon filmleri festivali'in de gösterime girmiştir.

    --- spoiler ---

    ön bilgileri geçelim. film doğumlarından 6 yıl sonra iki ailenin -ailelerden birinin yaptırdığı kan testi sonucu- çocuklarının karıştırıldığını öğrenmesiyle ile başlamaktadır. bu olayın öğrenilmesi iki aileyi de şoke eder ve bu olay ailelerin görüşmeler sıklaştırır. nonomiya ailesi çok zengin olup, saiki ailesi ise bunun yanında orta dereceli bir ailedir. durumu çok iyi olan ve gözünü iş hırsı bürümüş ryota ailesine yeterince ilgi göstermemiş ve 6 sene boyunca büyüttüğü çocuğu keita'yı hiçe sayarak sırf kendi kanı olduğu için ryusei istemiştir. hatta olay öğrenildiğinde keita'nın yeteneklerinden şüphe ettiği, kendi yeteneklerinden uzak olduğunu düşündüğü için; "zaten anlamıştım" demiştir. öte yandan diğer ailenin babası yudai ryota'nın aksine çocuklarına öz veride bulanan ve onlarla ilgilenen bir babadır. çocuklar değiştirilir, fakat iki aile de mutlu olamaz, -özellikle nonomiya ailesi- sevginin sadece kan bağından ibaret olmadığı da anlaşılır.

    --- spoiler ---

    çocukların içtenliğini, kalplerinin temizliğini ve en saf sevgilerini bize sunan bu film çocuk-ebeveyn ilişkisi açısından da örnek teşkil eden başarılı bir yapımdır.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap