6 entry daha
  • yusuf simsek'in hikayesi fenerbahce'nin de hikayesidir ayni zamanda.. son yillarda fenerbahce'de istihdam edilmis futbolcularin icinde, fenerbahce muammasina boylesine denk dusen, boylesine esasli bir selam duran iki futbolcudan birisidir yusuf simsek.. (digeri milan rapaic tabii ki)

    yusuf simsek her sezonun basinda beyaz bir sayfa acar ve daha iki satir dokturmeden o sayfanin ustune kusuverir kendi sayfasina, kendi hikayesine.. yeni sayfalarin bedeli uc bucuk taraftar kaprisi, iki dirhem de kaybedilmis primdir nasil olsa, yenileri acilir zamani geldiginde.. futbol onun kitabinda bir sekiz-bes mesaisi degil, keyfi yerindeyken cikilacak bir pazar gezintisi, bos zamanlari dolduracak bir gece aktivitesidir olsa olsa..

    yusuf simsek'in cani futbol oynamak istiyorsa o gun, siir yazar sahada, gergef isler, bale yapar, seyredeni civileyip koltuguna bir hattat edasiyla dokur yesil cimleri, bir bahar esintisi olur futbolun hic bitmeyen kis mevsiminin orta yerinde.. eger istemiyorsa oynamak, eger olgunlasmamissa ne olduklarini onun bile bilmedigi kosullar, cismi sahada, ruhu hovardalikta bir adam olur yusuf simsek, amacsizca arsinlar durur sahayi.. saha saha degil, mapus avlusudur onun icin artik..

    bir son dakika divanesidir yusuf simsek.. tepetaklak giderken tepetaklak gittiginin farkinda olmayan, tam da ucurumun agzinda asagiya bakmayi akil edip var gucuyle acinasi bir son cirpinisa girisen ve her nasilsa, her seferinde biraz daha zorlanarak da olsa, kendini kurtarabilen bir futbol duskunudur o.. ote yandan, her kurtulus yeni bir dususun habercisidir, bunu hic anlamamistir yusuf simsek.. onun icin guzel adamdir zaten..

    yanardonerliginden sual olunmaz bir kitlenin, futbol seyircisinin yani, 'ne seninle ne sensiz'idir o.. istikrarli oldugu bir tek sey varsa o da istikrarsizligini sevdirebilmesidir her kosulda.. ayni doksan dakika dahilinde, ayni agizdan hem kufrun kaymaklasini, hem ovgunun en tatlisini cikarabilen bir adamdir yusuf simsek.. essizdir..

    velhasil, fenerbahce'dir yusuf simsek.. simdilerde cile dolduruyor gaziantep'te, bittigi gun bekliyor olacagiz saracoglu'da.. kimimiz kufurlerle, kimimiz alkislarla..
305 entry daha
hesabın var mı? giriş yap