2 entry daha
  • esasen sahip olduğu gizli yeteneği yüzünden efsanevi olmayan en güçlü pokémon'lar arasında yer alabilir... peki nedir bu gizli yetenek; sheer force!

    sheer force, ikincil etkisi olan hareketlerin ikincil etkisini yok ederek %30 oranında o hareketin baz gücünü artırır. aynı zamanda 'life orb' isimli, tutan pokémon'un atağını %30 oranında artıran ancak bunu yaparken oluşturduğu geri tepme etkisinde yüzünde de o pokémon'un hp'sini %10'unu düşüren nesnenin geri tepme etkisini yok eder.

    kısaca eğer elinde life orb tutan sheer force yetenekli bir nidoking ikincil etkisi olan bir hareket ile rakibine saldırdığı zaman önce sheer force yüzünden yaptığı atak hareketinin baz gücü %30 oranında artıyor ve son olarak da life orb yüzünden rakibe verilecek olan hasar %30 oranında artırılıyor... bu da rakip ne kadar defansif olursa olsun nidoking'in tek atakta ya da ikinci atakta rakibini düşürebileceği anlamına geliyor.

    peki... her şey bu kadar güzelse niçin nidoking'i maçlarda fazlasıyla göremiyoruz? sebebi basit, o da nidoking'in iğrenç baz istatistiklere sahip olması... buradan game freak'e sevgilerimi gönderiyorum...

    nidoking öğrenebileceği ve ikincil etkisi olan atakların güçlüleri, özel atak kategorisi içinde yer alıyor yani hasar hesaplanırken nidoking'in özel atak istatistiği göz önüne alınıyor! asıl kötü olan durum, nidoking'in özel atak istatistiğinin, atak istatistiğinden düşük olması ve dahası 6'ncı jenerasyonda atak istatistiğinin daha da fazla -10 puan kadar- artırılması?

    oysa ki atak yerine özel atak istatistiği artırılsaydı...

    neden nintendo, neden? neden nidoking ve nidoqueen'e acı çektiriyorsun...
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap