• hayran servisi anlamına gelen bir anime terimi*.

    bu terimi açıklamak için öncelikle anime camiasına kısaca değinmek gerekir. bildiğimiz gibi animeler çoğunlukla içerdikleri şiddet ve dövüş sahneleri nedeniyle genellikle erkek izleyicilere hitap etmektedir. ve bu erkek milleti de doğal olarak anime hayranlarının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. işte bu yüzden bazı animeleri hem biraz daha izlenebilir kılmak, hem de biraz daha fazla seyirci çekmek için güzel hatunlarla* süsler cingöz anime stüdyoları. ama sadece uzun bacaklı kocaman gözlü ve çocuk sesli kızları çizik filme dahil edip bundan randıman beklemek doğru olur mu? tabi ki olmaz, olamaz. işte bu yüzden ara sıra bu güzel mi güzel kızların duş alacağı tutar, duş almazsa ayağı kayar düşer eteği açılır, daha da şanssızsa başına bir iş gelir elbisesi yırtılır sütyeni kopar. bu eylemlerin her birinin sonucunda, anime izleyen insan evladı bu özene bezene çizilmiş hatun modellerinin vücudunu ayrıntılı olarak inceleme fırsatı bulur, doyamazsa başa sarar bir daha izler.

    işte anime kızlarının vücutlarının kısmi ya da tamamen teşhir edildiği bu sahnelere fan service denir. genellikle animelere komedi unsuru olarak dahil edilir. nasıl desem, pilavın içindeki karabiber parçaları gibidir bu fan service sahneleri. epey seveni vardır, işin içine ayrı bir tat kattığı kesindir, ama nefret edeni de vardır. zannımca boku çıkarılmadığı sürece hem esprilerin kuvvetini arttırmakta hem de animeyi daha da izlenebilir kılmaktadır.
    anime hayranları tarafından kurulduğundan olsa gerek, gainax'ın eserlerinde bol bol rastlamak mümkündür böyle sahnelere.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap