3 entry daha
  • aslında teoride çokça tepki çekmesi gereken lakin bana kalırsa insanlar kendilerine çok daha rahat bir yaşam vaadeden teknolojinin büyüsüne kapıldıkları için tepki almamış, aksine fikren ve fiilen beğenilmiş, kolayca kabullenilmiş bir ulaşım biçimidir ışınlanma.

    şöyle bir durum var aslında ışınlama hadisesinde; insan yapısı bir aparat, bir insanı, anlamlı en küçük parçalarına kadar inceleyip, incelemesi sonucunda oluşan bilgiyi o insandan bir kopya daha yapılması için başka bir yere gönderiyor. benim kısıtlı kavrayış gücüm diyor ki böyle bir şeyin gerçek olabilmesi için insan dediğin meredin sadece maddeden ibaret olması, bu maddenin yine kul yapısı bir alet tarafından en ince ayrıntısına kadar çözümlenebilmesi ve benzer bir alet tarafından da noktası virgülü değişmeden yeniden yapılabilmesi gerekir. ışınlanma fikrini ortaya atan kimse şüphesiz sıkı bir determinist ve - haliyle de - materyalist olmalı.

    insan, dünya üzerinde üç milyar yıl boyunca evrilerek oluştu diyen darwin'in ya da kök hücrelerinden organ yapmaya çalışan bilim insanlarının aldıkları tepkileri düşünürseniz, bu gayet materyalist ve indirgemeci yaklaşımın kitleleri sokağa dökeceği, infial yaratıp halkı galeyana getireceğini zannedebilirsiniz. oysa ne olmuş, insanlar bir tür deccal olan scotty'nin repliklerini dillerine dolamış, bir elinde iletişim aparatı ile ortadan kaybolup yakındaki gezegen üzerinde yeniden inşa edilen kaptan kirk imgesine aşina olmuşlar! dini bütün kimseler, gözlerini dahi kırpmadan, "ulan ne demeye getiriyor bu lavuklar" bile demeden 79 bölüm kaptan sulu'yu izlemiş, mr. spock'un akıl dolu tavsiyelerine bıyık altından gülümsemişlerdir.

    heyhat. garip bir gezegende yaşıyoruz.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap