• (alm.: birbirine yaslanmis iki yuzeyin meydana getirdigi cizgi, kenar.)
    (bkz: cantare)? (bkz: chant)? (bkz: kantele)?

    alman muzik grubu. hamburglu. leedsli hood kardeslere akraba. akrep akrebe etmez sikayet, ah bu sarkilarin gozu kor olsun. birkac 'ep', kirkbeslik ve pek guzel bir adet (!) ilk-albumden ("zwischen den orten") sonra, 2001 senesinde, nihayet kendilerini buldular: "zweilicht". 2004'te muhtesem "zombi" ile miraca cikildi. yolun sonuna gelinir gibi oldugunda, hophophula, tekrar basa donuldu; 2006'da "die tiere sind unruhig" -bunu "pocket revolution"a benzetmek mumkun. yuruye yuruye yol bitti. gecti gitti.

    sarki sozlerine iki ornek; nasil bir hava uyandiriyorsa, aynen oyle:

    "im ersten licht"
    ("gun dogarken" - albumun video klipli tek sarkisi: )
    uykunda sayikliyorsun bazen, / cumle bile degil cogu zaman / birkac kelime, boluk porcuk / hic anlayamadigim. // gozlerin fir donuyor bazen, / gozlerin kapali. / elini kolunu salliyorsun ara sira, / karsilik veremiyorum. // duslerinden / ertesi gune tasan, her neyse iste, / yeri yok bellegimizde, / sadece hafif bir sanci, / kalbinde kalan, / gun dogarken. // uykunda sayikliyorsun bazen, / gidilmedik yerlerden soz aciyorsun, / bilinmedik kelimelerle / duyulmadik lisanlarda. // sabah, uyandigimizda / daha ayaga kalkmamisken, / oyle seyler soyluyorsun ki bazen, / kafam almiyor bir turlu, / sadece hafif bir sanci, / kalbimde kalan. // sayiklar gibi konusuyoruz bazen, / gidilmedik yerlerden soz aciyoruz; / uzak gelecekte bir zaman, / hâlâ ogrenemedigimiz bir lisanda. / gozu kapali guveniyoruz o gelecege; / akil, mantik... hak getire, / ruya gorur gibi konusuyoruz bazen. // ruyalarimizdan / ertesi gune tasan, her neyse iste, / yeri yok bellegimizde; / sadece hafif bir sanci, / kalbimizde kalan, / gun dogarken. // uyurken sayikliyorsun bazen, / gidilmedik yerlerden soz aciyorsun, / bilinmedik kelimelerle, / duyulmadik lisanlarda. // sabah, uyandigimizda, / daha ayaga kalkmamisken, / oyle seyler soyluyorsun ki bazen, / kafam almiyor bir turlu.

    "zweilicht"
    ("alacakaranlik")
    gunun son isiklari. / karanlik bastiriyor. / ev sessiz, / yalniziz. / gece / cokmus ustumuze. / hafif bir sanci, / uyanik tutuyor bizi. / hicbir gun, / yaralari saracak gibi degil; / soz veriyoruz, fazlasi gelmiyor elden: / birbirimizi kaybetmeyecegiz. / sabah, gun dogarken, / zamanin yuku / tepemize bindi binecek, / er - gec. / ay yukselmis, / bu gece. / alacakaranlik vuruyor / yuzune. / seni seyrediyorum, / ve diyorum ki icimden, / ne guzel.

    sarki numuneleri, fotograf vs: http://www.kantemusik.de/
    kante'nin bir de kardesi var; muzisyenler karsilikli gelir gider, ayni telden calarlar: (bkz: blumfeld)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap