5 entry daha
  • 9/10 bi film. 1 puani sonunun belirsizliginden oturu kirdik diyelim.

    --- spoiler ---

    simdi mutsuz bi film; zira hayallerinin pesinden giden de mutsuz (evsiz olmayi ve hayallerine ulasamamayi mutsuzluga denk tutuyorum sanirim), duzene ayak uydurup "(iyi sanilan) is, aile, ev" idealine (?) ulasan da mutsuz. yani ne yaparsan yap bakis acinla alakali olarak mutsuzluk/negatif hayat kacinilmaz. ha aslinda ayni acidan mutlu da bi film; "ne yaparsan yap; zaten mutsuz veya her seyi dusunen/kurcalayan bi yapin varsa hayatin super olmayacak. o yuzden ah sunu yapaydim, bunu da yapaydim olma"...
    bazi yerleri feci kirici ama. gercekci oldugundan kirici aslinda. bazi seyleri acik acik soylememek, bazi gerceklerle yuzlesmemek, onlari dile getirmemek lazim zira. bahsettigim "e ben diger kizla iliskiye baslasam bi sure sonra onla opusmek/sevismek de monotonlasacak" laflari... karisini surekli opuyor ama bunun artik bi 'handshake' gibi oldugunu soyluyor. oah oluyorsun. boyle seyleri ulu orta soylemeyin, bilincalti zaten bilinen seyleri bilinc ustune getirmeyin... zaten basta adam o yuzden "hayir evliligim benim super" savinda israrli. neye inandirirsan kendini gercek odur zira. illa ki kurcalayip psikolojik derinliklerine inersen olaylarin, her sey bombok, her sey mutsuzluk unsuru. az dusunelim biz. elimizdekilerin degerini bilelim, baska bi alternatifle hayatimiz cok daha super olmayacak buyuk bi ihtimal zira...

    birbirlerini olduresiye dovusleri... feci. gercekci. "ben siddetten yana degilim tiskur ederim" demeyin; insan durumuna bagli olarak "en hayvan" hayvan olabiliyor. pek sevdigi arkadasina en hayvancasindan saldirabiliyor. dana gibi sosyal psikoloji alani zaten genis genis bunu calisiyor.

    ha sonu. olduler olduler. aradan haftalar geciyor ama adamin mohawk saci hic mi yanlardan hafif hafif uzamaz. bi hayat bu kadar mi duzelir, bomba olur birden bire... sonda o gozden bi damla yas dusus; hepsinin aslinda gercek olmadigini fark etme ani... off bomba.
    --- spoiler ---

    bayagidir beni bu kadar etkileyen bi film olmadiydi. hayat, iliski vs. felsefe filmlerini seviyorsaniz kacirmayin derim. en son imdb puani 7 altindaydi. bana gore bu tarz filmleri seven biri olarak 9. her ne kadar bazi seylerin acik acik soylenmesi, sizi gerceklikle yuzlestirmesi hos olmasa da tum argumanlarina sonuna kadar katildigim derin film.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap