8 entry daha
  • japon sinemasının (ve toplumunun) gelişimini ve değişimini bir geçit töreni misâli sunan anime. hakkındaki bilgilere wikipedia ve imdb'den baktığımızda chiyoko'nun öyküsünün ünlü japon aktris setsuko hara'nın ve sinema dünyasıyla çocuk yaşta tanışan hideko takamine'nin hayatından esinlenilerek uyarlandığını öğreniyoruz. bir de filmdeki birçok kare akira kurosawa filmlerini çağrıştırıyor, hakkındaki bilgiler de çağrışımlarımızın boşuna olmadığını teyit ediyor.

    49:28'de savaş yıkıntıları arasındaki (muhtemelen atom bombasına maruz kalan şehirlerden biri, ki o kareden önce görünen patlama ve bulut şekilleri, ayrıca yıkımın boyutları onu düşündürüyor) kırmızı ayakkabı ise "schindler's list"teki kırmızı mantolu küçük kız'ı akla getiriyor, acaba bir selâm gönderme mi dedirtiyor.

    her şey bir yana, film sinemaya ve bir oyuncuya duyulan hayranlığı, yıllar boyunca muhafaza edilen sevgi ve bağlılığı çok güzel anlatıyor.

    animenin soundtrack'leri genel olarak çok iyi, fakat finalde çalan "lotus 2" müziğiyle diğerlerini aşıyor, kulakları mest ediyor.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap