22 entry daha
  • harley hakkındaki bütün dökümanlara sahip olamadığım için bu güne kadar gördüğüm denk geldiğim şeyler arasından ufak bi derleme yaptım. mini bi hikaye oluştu bence güzel oldu. az çok harley'i tanıyalım.

    harleen quinzel, arkham akıl hastanesinde stajyer olarak çalışmaya başlar. joker burada bir hücrede kalmaktadır. harleen onunla bir görüşme yapıp onun tüm sırlarını öğrenmek ister. kısaca kendi kaşınır. harleen, jokerin babasının onun hiçbir şakasına gülmediğini ve onu hor gördüğünü keşfeder. jokere üzülür ve şefkat besler. jokerin tek ihtiyacı onu sevecek ve onunla birlikte gülecek birisidir.

    harleen jokere aşık olur. jokerin biriyle dertleşmeye ihtiyacı olduğunda harleen hep onun yanındadır.

    bir gün joker kaçar. ama batman tarafından dövülmüş ve yara bere içinde geri döner. harleen batmani tehdit olarak görmektedir ve batmanin jokerin problemlerini anlamadığını düşünmektedir. ona göre batman çok daha duygusuz bir ayıdır.

    batmanin ölmesini istemeye başlar ve bu kin onun alter egosunu ortaya çıkarır: harley quinn.

    harley jokeri bulunduğu hücreden azad eder ve onun sağ kolu yani sevgilisi rolüne bürünür. ah be güzelim sana adam mı yoktu ama neyse işte.

    harleenin yeni görünüşü dehşettir. bembeyaz yüzüne taktığı siyah bir göz bandı ve kırmızı-siyah bir soytarı kostümü ile efsanevi bir görüntü yakalamıştır. karakterinin masif bir parçası olan sesi ve aksanı da kendiyle beraber değişmiştir.

    (say hello to your new improved harley quinn)

    bu arada, harley jokere mr.j ve puddin şeklinde hitap eder. jokerin patlamasından korkmasa my boo falan diyecektir ama joker bu, sağı solu belli olmaz.

    o ve joker beraber bir sürü kriminal olaya imza atmışlardır. fakat zaman içinde joker harleye fazlasıyla kötü davranır. onu hor kullanmaya başlamıştır. gözünü batman bürüdüğü için fıstık gibi kızı elinin tersiyle itmelere doyamaz.

    harleen jokere köpek gibi aşıktır ve onun için her şeyi yapmıştır. joker onun için bir saplantıdır.hiç aklından çıkmaz. fakat joker onu sadece kullanıyordur.
    harleen jokere o kadar derin bir sevgi besliyordur ki kullanıldığını falan hiç farkedememiştir.

    harleen sonradan anlar ki, jokerin ona söylediği her şey yalandır, tıpkı sevgisi gibi.

    mesela 7. yıldönümlerinde harley devasa bir pudingin içine saklanır ve jokere bir sürpriz yapar. ama joker etkilenmez hatta sinirlenir. eminim o pudingten batman çıksa delirirdi. neyse.

    harley ve jokerin gel-gitleri bol bir ilişkileri vardır. joker harleyi defalarca başından savmış, kovmuştur.
    fakat jokerin farkedemediği bir şey vardır, o da harleye aşık olmuştur. hislerini anlayamadığından, onu öldürmeye karar verir.

    harley, robinson park'a soygun için gittiği sırada poison ivy ile tanışır. oradan beraber kaçarlar. harley kendine iyi bir arkadaş edinmiştir.
    poison ivy harleyi kendi evine götürür ve onu sağlığına kavuşturmak için bazı kürler uygular. ona içinde bir çok zehire karşı bağışıklık sağlayabileceği maddeler olan serumlar ve dayanıklılık aşılar.

    harley ve poison beraber çalışmaya başlarlar ve zamanla "queens of crime" haline gelirler. harley poison ivy'e saçlarının renginden ötürü "red" diye hitap etmeye başlar. (harley çevresindeki herkese sevimli lakaplar takma hastalığına sahip olabilir.)

    planları batman ve jokeri öldürmektir. fakat harley jokerden öylesine nefret ediyordur ki, onu öldürmek için batmanle bile işbirliği yapmıştır. (batmane de b-man demeye başlar)
    ama velakin batman harleye jokerin başından beri davrandığından çok daha nazik davranıyordur. (harley dayanamayıp batmani öper, hem de iki kez)
    bir ekip olarak jokeri öldürmeye çalışırlar. batman jokeri vurur, sonra harley jokeri bir binanın yukarısına kadar takip eder ve eline jokeri öldürme fırsatı geçer.
    ama çakal joker yaptıkları için özür diler ve harleyin tekrardan kendine aşık olmasını sağlar.

    poison ivy, jokerden şahsen nefret ediyor olmasına rağmen harleyin jokere geri dönmesini destekler. çünkü kankalık bunu gerektirir.

    harley bu sefer de batmani öldürmeye yeltenir ama başaramaz. yine de bu emele jokerden daha çok yaklaşmıştır. joker hazımsızı o kadar sinirlenir ki kızcağızı camdan aşağıya tekmeler.

    ama bizim kız jokeri yine affeder çünkü hastanedeyken ona üzerinde "feel better soon-j" yazılı not olan bir çiçek göndermiştir.

    joker harleye batmani öldürme planından bahseder ve yardımını ister. bu tamamen bir kurmacadan ibarettir. jokerin tek isteği harleyin boğazını batmanin gözleri önünde kesmektir.

    batman harleyi türk filmi vari tam zamanında kurtarır. harley, ona ihanet ettiği için jokeri omzundan vurur..

    --

    harley secret six adlı bir gruba katılır ama sonradan anlar ki tek amaçları 6. üye olan harley hanım kızımızı öldürmektir. biri neden bu tatlı bebek gibi kızı öldürmek ister ki?

    artık kendi çetesini kurma vakti gelmiş de geçiyordur. bu yüzden poison ivy ve catwoman ile güçlerini birleştirir. "the gotham girls" olarak anılmaya başlarlar. üçü de batgirl yellozuna sinir olmaktadırlar. bu yüzden biri ihtiyaç duyduğunda diğerleri onun yanındadır.

    bu üç afet suç dünyasında oldukça başarılı olmaya başlarlar. joker sırf hasetinden harleyi öldürmeye çalışır ama ıvy ve catwoman kankalarını kurtarır.
    daha sonradan farkederleri ki bu herif aslında joker değildir, onun taklidini yapan biridir.

    harley jokeri her zamanki gibi onu aşağıladığ için öldürmeye karar verip arkham asyluma girer. ama kızımızın içindeki aşk jokeri görünce 875897345734593.kez tekrar alevlenir ve onu hücresinden kaçırır.
    ikisi beraber tesisi ele geçirir.

    harley görünüşünü çok daha ürkütücü bir şekilde değiştirir ve daha dengesiz, rahatsız edici bir kız imajı çizmeye başlar.

    tüm kontrol onlardadır ve istedikleri herkesi serbest bırakırlar.

    ----

    bu arada poison ivy de bir hücrededir ve batmana onu serbest bırakması için yalvarır. ama ahlak polisi batman tabii ki hayır der.
    ıvy, harleyi onu serbest bırakması için ikna eder ve ona süper seksi bir öpücük göndererek gider.

    fakat batman onları yakalar. poison ıvy harleyi jokerle tekrar işbirliği yaptığı için öldürmemek için kendini zor tutuyordur.
    --

    bir başka zaman black canary tarafından yakalandıktan sonra harley zorla "suicide squad" adlı intihar timine alınır.

    görünüşü git gide değişir. artık çok daha olgun, seksi ve tehlikelidir.

    harley bu sefer gidip deadshot'a aşık olur çünkü o da joker gibi asi ve kötü çocuktur.

    harley jokere batmanla olan bi kavgasında yardım etmek ister. ama bu girişimi talia al ghul tarafından bi boruya bantlanmasıyla son bulur.

    jokerin şifası harleydedir.
    joker ve batmanın kavgası sürer. fakat dermanı,şifası olmadığı için zayıf düşer ve kavga jokerin ölümüyle sonuçlanır.

    sonrasında harley bir cezaevi isyanı başlatır.

    dollmaker pisliği jokerin suratını çalmıştır ve harley de onu geri almaya kararlıdır. sonunda yüzü geri alır ve onunla arkhama kaçmaya çalışır.
    yoluna deadshot çıkar, o da deadshotun gözlerini kör edip onu jokerin yüzünü maske gibi giymeye zorlar. hanım kızımızda fanteziler bitmiyordur.
    kendini o jokermiş gibi kandırır ve ona sarılır ama sinsi deadshot onu karnından vurur.

    harley kurtulur. harley kedi bile olabilir. 47947 defa kurtulmuştur ve daha da kurtulacaktır. arkham city'e taşınır ve hayatına devam eder.

    batman tabi boş durur mu, harleyin eski odasında hamilelik testi bulur ve tahmin edin sonuç nedir? pozitif!

    bu sırada harley ve batgirl arkhamın harabelerinde bi kavgaya tutuşurla ve sonsuz bi çukurun içine düşerler. batgirl bi sopa bulup harleyi kurtarmak ister fakat harley kayar ve "ölümüne" düşer.

    iddialara göre harley yine kurtulur. aradan yıllar yıllar geçer. bize bir harley yeterken dee-dee ikizleri diye bilinen iki tane torunu olmuştur.

    (söylemeyi unuttum, bir başka hikayede joker ve harley robini evlatlık edinir ve junior joker yaparlar. ama batman ve batgirl her şeyi bok etmek için yine oradadırlar. gerzek junior batmanı vuracağına jokeri vurur. jokerin öldüğü iddia edilir.)
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap