6 entry daha
  • charles brandt adlı yazarın frank sheeran'ın itirafları üzerine kurguladığı kitabı "i heard you paint houses"'dan sinemaya uyarlanacak olan film.

    "i heard you paint houses" yani türkçesi "evleri boyadığını duydum" jimmy hoffa'nın tanıştıklarında frank sheeran'a söylediği ilk sözlermiş. ev boyamak mafya terminolojisinde adam öldürmek anlamına geliyor. burada boya öldürülen arkadaşın duvarlara ve yerlere sıçrayan kanı anlamını taşıyor.

    --- spoiler ---

    kitap frank sheeran'ın beş yıl boyunca kayıt edilmiş röportajlarından oluşuyor. bu röportajlarda sheeran çete ve arkadaşı hoffa için 25'ten fazla adam öldürdüğünü itiraf ediyor. ve esas bombası da en son temmuz sonları gibi detroit'te machus red fox adlı bir restorantta görüldüğü söylenen ve o günden beri izine rastlanamayan mafya lideri jimmy hoffa'yı öldürdüğünü itiraf etmesi. daha sonra hoffa'yı öldürdüğünü iddia etmenin prim yaptığını düşünmüş olacak ki richard kuklinski adlı arkadaş da "hayır ben öldürdüm" diye ortaya atlayacaktır. hoffa için çeşitli ölüm senaryoları yazılacaktır ama bu en ciddiye alınması gerekenlerden bir tanesidir sanıyorum. scorsese de öyle düşünmüş olacak ki filmini yapıyor.

    --- spoiler ---

    kill the irishman'de olduğu gibi yine irlanda asıllı amerikalı mafyacı bir abiyle karşı karşıyayız. frank "the irishman" sheeran karakterini robert de niro, jimmy hoffa karakterini al pacino, russell bufalino karakterini de joe pesci oynayacak.

    titreyerek bekliyoruz.
1702 entry daha
hesabın var mı? giriş yap