2 entry daha
  • yeni nesil sandbox iddiasıyla gelen oyun. hem konsol hem pc için üretilen third-person oyunlarındaki optimizasyon faciasını yaşatmamasını diliyoruz.

    oyunun hikayesi hobbit ve lotr arasındaki 65 yıllık sürenin bir bölümünü kapsayacakmış. karakterimiz, talion adında bir ranger*; ailesinin gözleri önünde katledilmesini gördükten sonra sonra kendisi de ölüyor fakat daha sonra nazgullerin güçlerine sahip olarak tekrar diriliyor. kendisini dirilten kim bilmiyorum, zira orta-dünya'da sauron dışında bir necromancer yok. bu durumda sauron'un bir yanlışlık yapmış olabileceği geliyor akıllara. tabi başka bir necromancer üretmiş veya olayı bambaşka bir şekilde de bağlamış olabilirler ancak bu tip şeyler orijinal hikayeyi deforme edeceği için şahsen pek sıcak bakmıyorum.. yine de kendilerinin bileceği iş tabi ki.

    karakterin nazgul'lerin güçlerine sahip olması, umarım yine uçup-kaçmalı, combolu, "dışş!dışş!" efektleriyle dolu bir oyun oynamak durumunda kalacağımız anlamına gelmez. düşmanı fırlatıp, havada 3-5 darbe vurulan ucuz hack&slash tipi combatlara pek çok kişi gibi ben de derin bir nefret besliyorum. hatta hikayesi hiç de fena görünmeyen, müzikleri ise muhteşem olan darksiders ii'yi*, sırf combat sisteminden dolayı yarım saatin ardından "bu ne amk" diyip kapatmış ve silmiş, herkesin övdüğü arkham asylum ve arkham city'yi ise yarım bırakmıştım.

    peki bu oyundan ne mi bekliyorum? elbette iyi, derinlikli, uzun, tolkien'ın mezarında ters dönmesine engel olacak ölçüde asıl hikaye ve orta dünya gerçekliklerine sadık bir hikaye, güzel mekan tasarımları, tam olarak skyrim-assassin's creed arasında gezinen bir combat sistemi ve pratik ama çok kolay olmayan skill* kullanımı.

    bugüne kadar lord of the rings adı kullanılarak yapılan oyunların -battle for middle-earth haricinde- hepsi birer felaket, hatta tolkien'a ve eserlerine hakaretti. bu kez öyle olmaz ve kendimizi orta-dünya'nın içinde hissederiz umarım.
186 entry daha
hesabın var mı? giriş yap