• duygusal komedi diyebileceğimiz türden 26 bölümlük bir shojo animesi. her ne kadar duygusallık her bölümde ağırlığını gösterse de aşk öğeleri bulundurmayan ilginç bir seri. japonların aşkı vurgulamadan da insanı duygu seline boğabileceğini gösteriyor izleyenlerine. animasyon hakkında pek olumlu şeyler söyleyemiyeceğim ama idare eder diyebilirim. aslında animasyon güzel ama japon animasyonunun çıtası daha yükseklerde olduğu için daha güzel animasyonlara alışkın bireylere yeterli gelmiyor.

    konusu ise şöyle: honda tohru adlı ortaokul öğrencisi bir kız yakın zamanda annesinin vefat etmesi üzerine yalnız başına yaşamaya başlar, ama dedesi falan da vardır arada bir uğramaktadır onlara. gel zaman git zaman bu kız insanlarla pek barışık olmayan bir aile ile yakınlık kurar. sonra bu ailenin neden insanlardan uzak yaşadığını öğrenir. çünkü bu ailenin fertleri başka bir bireyle kucaklaşınca çin takvimindeki hayvanlardan birine dönüşmektedir. ayrıca birisi bunu farkedince onun hafızasını silebilmektedir. ama bunu honda tohru'ya yapamazlar çünkü bir bağ oluşmuştur bu kızla. olaylar gelişir. konu itibariyle ranmayı anımsatmakla birlikte tohru'nun karakteri itibariyle bana pollyanayı hatırlatmakta. ayrıca bolca özlü söz ve ders çıkarılacak hikayeler barındıyor. bir köylünün ormandaki canavarlarla olan diyaloğu beni çok etkilemişti örneğin.

    kızlara yönelik olduğunu baştan söyledim o yüzden çoğu kişinin hoşuna gitmeyebilir ancak kendi tarzındaki en güzel animelerden biri. adını ise bir bölümde geçen fruit basket oyunundan alıyor.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap