3 entry daha
  • isveçli yonetmen ingmar bergman' ın 1971 yapımı ilk ingilizce filmi. başrollerini bergman'ın kemikleşmiş oyuncularından bibi andersson, max von sydow ve yeni yuzlerden elliott gould paylaşır. karin(andersson) ve doktor olan kocası andreas(sydow), elit ve burjuva bir çevreye sahip, rasyonel, sakin mizaçlı ve karakter olarak birbirleriyle örtüşen , 'seviyeli' bir ilişkiye sahip evli bir çifttir. etraflarına ördükleri güven çemberi, bir arkeolog olan ve problemli geçmişinden tam anlamıyla kurtulamamış 'ateşli' david' in ( gould) hayatlarına girmesiyle çatırdamaya başlayacaktır.
    the touch, bergman 'ın çektiği ve bir anlamda gould'un da etkisiyle tarz olarak hollywood'a oynadığı ilk ingilizce filmdir. yonetmen daha sonra, bu filminden ötürü duyduğu pişmanlığı şu sözleriyle dile getirecektir :

    "i feel ashamed of or detest [only] a few of my films for various reasons. 'this can't happen here' was the first one; i completed it accompanied by violent inner opposition. the other is 'the touch.' both mark the very bottom for me,"
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap