7 entry daha
  • bill willingham'ın yazdığı fables adlı çizgi roman serisi üzerine kurulu telltale games oyunu.

    oyun atmosfer, hikaye anlatımı ve sanat yönetimi konusunda çok başarılı. seslendirmelerden grafiklere, diyaloglardan kullanılan renk paletine kadar herşey muazzam bir film-noir tarzında işleniyor. ayrıca senaryo gerçekten çok başarılı, amma velakin bütün bu güzel özellikler, telltale'ın sevimsiz pazarlama stratejisi yüzünden gölgeleniyor bana göre.

    oyun firmaları son bir kaç yıldır dlc denen illet ile tonla para kaldırıyor bildiğiniz üzere * *. bir çok kaliteli yapım, sırf bu illetten para kaldırma endişesi ile yarım, özensiz ve sorunlu bir halde piyasaya sürülüyor. telltale'in bu son oyununda böyle bir durumdan bahsetmek mümkün değil, zira oyunda bazı item'lara geçici olarak tıklayamama sıkıntısından başka bir sorun yaşamadım. fakat iş pazarlamaya gelince, şirket bu amansız illeti bir adım daha ileriye götürüp, hikayeyi 1,5-2 saatlik bilmem kaç episoda bölüp, her birini teker teker satma yoluna gidiyor. totale bakıldığında, bu kadar kısa süreli bir deneyim için * böylesi bir satış politikası, piyasada bunca "akbaba" oyun firması varken pek de dostane sayılmaz. ayriyetten, episodları periyodik şekilde yayınlama fikri de ayrıca sinir bozucu. güzel yazılmış kaliteli bir hikayeyi sırf kendi kazanç stratejilerini desteklemesi için parça pinçik etmek, hem kendilerine hem de oyuncuya zarar veriyor: ilk episodun bende bıraktığı izlenim, hikayenin ilerlemesine dair hiç bir katkımızın bulunmadığı yönünde, en azından şimdilik diyelim. tamamını oynamadan konuşmamak gerek ama tamamını oynayamamak oyuncuların suçu değil.

    yarın bir gün bir başka firma aynı oyun yaratım tarzını farklı bir etik anlayışla birleştirdiğinde, telltale oyunlarının hem geçmişi hem de geleceği tehlikeye girebilir. çünkü ben de satın aldığım oyunu, her birini ayrı ayrı ve istediğim zaman ödemek koşuluyla faizsiz olarak taksitlendirsem, telltale buna "hiç etik değil" derdi.

    demez miydi? kesin derdi.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap