2 entry daha
  • kimdir-nedir'ini ahmedbaki.com'da okunabilen birçok kitabının birinin sunuşundan copy paste ederek kendisinden öğrenelim:
    "biline ki...
    ilk kitabı 1965 yılında yayınlanmış olmak üzere, 30’a yakın kitabı pek çok sesli ve video kaseti bulunan bu düşünür, kendisindeki bilgileri insanlarla tümüyle karşılıksız olarak paylaşmaktadır.
    kimseden maddi veya siyasî, ya da manevî bir beklentisi olmayıp, yalnızca kulluk ve insanlık borcu olarak bu hizmeti vermektedir.
    yıllar önce başka kitaplarında da yazdığı üzere, hâlen altmışına merdiven dayamış ahmed hulûsi, ne bir din adamıdır, ne bir şeyhtir, ne bir hocadır, ne de bir ilâhiyatçı!
    ahmed hulûsi’nin ne bir tarikatı vardır, ne bir cemiyeti ve ne de herhangi bir isimle anılan topluluğu!
    ahmed hulûsi, çeşitli çevrelerce kendisine yakıştırılan her türlü yakıştırmalardan ve etiketlendirmelerden de beridir!
    ahmed hulûsi, yalnızca...
    düşünebilen beyinlerle düşüncelerini paylaşmaya çalışan bir düşünürdür!. bunun dışında hiçbir etiketi, ünvanı yoktur ve kimseden de bir pâye beklememektedir.
    hepsi, bundan ibaret!
    islâm dini’ni, kurânı kerîm, kütüb-ü sitte (altı önde gelen kitap) hadisleri temelinde kabul ederek inceleyen; geçmişteki ünlü tasavvuf sîmalarının çalışmalarını değerlendirerek, gereklerini yaşadıktan sonra; bunları, günümüz ilmiyle de birleştirerek yorumlayan, mantıksal bütünlük içinde bir sistem olarak sizlere açıklayan ahmed hulusi; insanların kişiliğiyle değil, düşünceleriyle ilgilenmesini istemektedir.
    basit beyinler, kişilerle ve doğal sonucu dedikoduyla; gelişmiş beyinler ise fikirlerle ve düşünce dünyasıyla yaşamlarını değerlendirirler.
    bu nedenle, ahmed hulûsi kendisini ön plana çıkartmamakta; kitaplarına 40 yıla yakın zamandır “soyadını” koymamaktadır; insanların şu veya bu şekilde çevresinde bir halka oluşturmaması için... bugün dahi, görüştüğü çok az sayıda insan vardır. kitaplara resmini koymasının nedeni ise, anadolu’nun birkaç yerinde, “ben ahmed hulusi’yim” diyen” yalancıların, çevrelerine insan toplayıp onları kandırmaya başlamasından sonradır.
    sürekli sarı basın kartı sahibi, gazetecilikten emekli ahmed hulûsi, bunun dışında profesyonel olarak hiç bir işle meşgul olmamış; hiçbir teşkilât, dernek, parti üyesi olmamış; tüm yaşamı çağdaş bilimler, islâm, tasavvuf araştırmalarıyla devam etmiş; tüm kitap ve yazıları ile sesli sohpetlerinin tamamını internet üzerinden okuyucularına ücretsiz ve tam metin olarak indirilebilir şeklinde yayınlamış ilk yazardır.
    hiç bir yazılı, sesli veya görüntülü eserinin telif hakki olmayan yazarın eserleri, pek çok değerlendiren tarafından orijinaline uygun olarak bastırılıp karşılıksız olarak çevrelerine dağıtılmaktadır... bugün milyonlarca ailenin evinde ahmed hulûsi imzalı eserin varolması, onun için yeterli şereftir.
    bu konulardaki detaylı çalışmaları aşağıdaki bazı internet sitelerinden inceleyebilir; dilediklerinizi tümüyle kendi pc’nize indirebilirsiniz.
    www.ahmedbaki.com
    www.allahvesistemi.org

    sonuç olarak şunu ifade edeyim...
    herkesin görüşü kendi bilgi tabanının sonucu kadardır, diyerek; bu eserleri kendiniz değerlendirmeye çalışın!. yazarla değil, yazılanla ilgilenin. sizlere karşılıksız olarak verilen bu allah hibesi ilmi hakkıyla inceleyin."
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap