9 entry daha
  • paris'in cicegi, en guzel yeri.. sokaklarda ressamlar tablolarini satar, etrafindaki evlerde yasayanlar ya yazardir, ya sair, ya ressamdir, ya aktor. boyle bir yerde de ancak sanatci olarak yasanabilir zaten.
    kokusu bile bahar gibidir, boyle bir semt daha yoktur. dolasirken kaldirimlarinda siz de kendinizi sair hissedersiniz, insana siir yazdiran bir guzelliktedir. satafati gorkemi champs elysees'ninkine benzemez, ya da montparnasse gibi zarif ve suslu de degildir. onun kendine ozgu bir havasi vardir. sanki hic makyaj yapmamis, askili elbisesi icinde tiril tiril bir genc kiz gibidir. ama bu genc kiz bohemdir, evinde tablolar vardir, o da bir tablodur, utanmaz ciplak poz vermekten. hayati sallantili bir tutku icindedir.
    burada paris'in incisi bulunur, sacre coeur katedrali.. derler ki, onun basamaklarina oturanlar asik olurlarmis bu sehre, gidemezlermis bir daha hic bir yere. sonunda buraya donmek isterlermis.
    buyuler sizi, o basamaklarda oturup butun sehrin gozalici guzelligine bakmak. gercekten guzeldir ve ciplaktir paris. montmartre paris'in sanatci semtidir. kendisi de bir sanat eseri gibidir. narin, zarif ve sade..
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap