7 entry daha
  • --- 5 kitaptan spoiler içerir ---

    hakkında fazlasıyla teori bulunan asoiaf kahramanı. an itibariyle aklıma gelen teori ise şu şekilde; daenerys, jon ve aegon üçü de azor ahai'nin ruhundan parçalar taşıyorlar. ışık getiren ise ejderhalar. bu üçü-aslında aegon'dan emin değilim- kendi ejderhalarının sırtında ak gezenlerle savaşacaklar. ya da kehanet bu şekilde ama illa gerçekleşecek diye bir şey yok.

    beric dondarrion ve victarion greyjoy'un üzerinde durmaya gerek yok. ejderha kanı bile taşımıyorlar ve zaten beric kesin olarak öldü. tyrion ya da jaime lannister çok uçuk teoriler geliyor bana. belki de son kitapta kafa karıştırmak için aerys'in joanna'ya olan ilgisini ekledi grrm. ayrıca gerçekten aerys'in çocuğu olsalar bile rhaella'nın çoçuğu değiller. yani evet ikisinden biri targaryen olabilir ama azor ahai olamaz büyük ihtimalle. stannis baratheon'a gelince böyle bir seride azor ahai olabilecek son kişidir herhalde. çok az bir targaryen kanı taşıması dışında hiçbir olayı yok-ki orman cadısının dediğine göre bu kişi aerys ve rhaella'nın soyundan gelecek, stannis onların soyundan gelmiyor. melisandre'nin yanıldığını da düşünmüyorum. ilk başlarda ateşte stannis'i gördü çünkü onun yanında olmalıydı. onunla birlikte sura gitmeliydi. bir kadının zaten sura gitmesi zor ama tek başına gitse ne kadar dikkate alınırdı? 5. kitapta gerekli ortam hazırlandıktan sonra ateşte jon'u görmeye başladı. jon'u tekrar diriltecektir diye düşünüyorum.

    bazıları rhaegar targaryen'in azor ahai olduğunu düşünüyor ama ben ihtimal vermiyorum buna. rhaegar kral muhafızlarının yarısından çoğunu lyanna ve jon'un korusunlar diye yanlarında bıraktı. bunun sebebi jon'un azor ahai olduğunu düşünmesi bana göre. belki gençliğinde bu kişinin kendi olduğunu düşündü ama sonraları jon olduğunu anladı. hatta lyanna'yla sırf bu yüzden birlikte olmuş olabilir. onların birlikteliğinden doğacak çocuğun azor ahai olacağı gibi bir kehanet duymuş olabilir. yoksa sırf aşk uğruna nişanlı bir kadını kaçıracağını bu kadınında evli bir adamla birlikte olacağını düşünmüyorum. hele ki o kadın bir starksa.

    5. kitapta ortaya çıkan aegon'un gerçek bir targaryen olduğuna emin olamıyorum. gerçi viserys'i hatırlatıyor bana biraz ama onun dışında saçına gözüne bakarak bu kesin targaryen demek saçma geliyor. varys'e güvenemiyorum ve quaithe'nin kehanetinde parfüm kokulu kethüdaya güvenme derken onu kastettiğini düşünüyorum. o yüzden en baştaki teorimde aegon'un yerinde başkası olabilir.

    bran stark'ın da önemli bir karakter olduğunu ve ak gezenlerle savaşta rol oynayacağını düşünüyorum ama hangi tarafta olacak ne yapacak orası belirsiz.

    bir de azor ahai'nin daenerys olduğuna dair çok kanıt var diye bu kişinin dany olmadığını düşünenler var. grrm gerçekten ters köşe yapabilir ama belki de böyle düşünmemizi sağlamak istiyordur. gerçi dany çıksa çoğu okur memnun kalmaz herhalde. pek sevilmiyor kitapları okuyanlar tarafından. benim açımdan kim olduğu pek farketmez ama en azından 6. kitapta ortaya çıksın istiyorum.
    --- spoiler ---
251 entry daha
hesabın var mı? giriş yap