4 entry daha
  • dışarısı için konuşursak:

    '70'lerde ve '80'lerde pop müziğin yanında rock müziği ve şemsiyesi altındaki hard rock, progressive rock, psychedelic rock, punk rock, pop rock ve new wave'i bu tanıma sokabilecekken, şimdi rihanna, lady gaga, beyonce, pitbull gibi şarkıcıların electropop, dance pop, r&b ve hip hop parçalarını sokabiliyoruz.

    '70'lerde ve '80'lerde disco ve funk müzik de rock kadar popülerdi ama rock müziği yiyememişlerdi. amerika'da, avrupa'da rock konserlerinde rahatlıkla zenciler görebilirdiniz. pink floyd'un 8-10 dakikalık şarkıları popüler müzikti. sorun salt pink floyd ve benzerleri gibi kaliteli müzisyenlerin yetişmemesi değil, sistemin müziği minimalize etmesi, bunu yaparken de müzisyenleri buna yönlendiriyor oluşu.

    '70'lerde ve '80'lerde, kim ne derse desin, insanlar müziğin membağındaymış. rock müzik bütün heybetiyle bir imparatorluğun altın çağı gibi ayaktaydı.

    michael jackson, donna summers, madonna, gloria gaynor, whitney houston gibi pop şarkıcıları popülerken öte yandan prince abimiz purple rain gibi 9 dakikalık bir şarkı yapabiliyordu ve listelerde tepeye çıkabiliyordu. yelpaze genişti.

    şimdi en taze listeye, -yelpazeye- bir bakalım:

    1- miley cyrus
    2- katy perry
    3- lorde
    4- robin thicke
    5- avicii
    6- jay-z & justin timberlake
    7- lady gaga
    8- eminem
    9- drake
    10- lana del rey

    liste son 10 yıldır falan yaklaşık bu şekilde ilerliyor amerika'da. arada sırada rock namına maroon 5'ı alıyorlar aralarına. yani, popüler müzik artık popüler olmaktan başka bir anlamı olmayan, organik olmayan, fabrikasyon bir müziktir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap