3 entry daha
  • 50 yıl içinde gerekli kaynak sağlandığında mars'a yapılmaya başlanabileceği öngörülen operasyon. çok basit anlatmak gerekirse: önce hidrojen bombalarıyla mars kutupları eritilir, su ortaya çıkarılır. eşzamanlı olarak volkanik hareketler tetiklenip yüksek miktarda karbondiyoksit ortaya çıkması sağlanır, böylece sera etkisi ile birkaç onyılda ısı artışı sağlanır. sonra mavi-yeşil alglerden ve ekstremofil bakterilerden başlayarak bir kısım yaşam formu mars'a gönderilerek üremeleri umulur. birkaç onyıl sonra mars atmosferi düşük bir miktar (everestin tepesindeki kadar) da olsa oksijen ihtiva edecektir. yüksek bitkiler ve döllenmelerine yardım etmek amacıyla ilk hayvan türleri gönderilir.
    son olarak da ilk kolonistler mars yüzeyinde yaşamaya başlar. onlarca yıl sınırsızca üremiş ve mutasyondan mutasyona koşmuş mikroorganizmalar yüzünden yepyeni hastalıklar ortaya çıkar. kolonistler karantinaya alınır, hepsi ölür. karantinadan kaçan bir kolonist dünyaya beraberinde bu hastalıkları da getirir. tedavi bulunana kadar, bağışıklık geliştirmek için zamana ihtiyaç duyan insan ve hayvan nüfusunun yarısı yok olur. dünya rahatlar, dünyalığını hatırlar. böylece dünyanın re-terraform edilmesi de aradan çıkarılmış olur.

    sonra uzaylılar gelir, yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız terraform işlemini bir çırpıda halleder ve bizi azarlarlar. zamanla öpüşüp barışılır.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap