3 entry daha
  • evlilik sahiplik üzerinden bilince sokulmuş bir kurumdur. yani evlenildiğinde, evlenen kişiler birbirlerine sahip olurlar. oysa kişinin iradesi bulunan özgür bir canlı olması bir yana, genel kanı evlilikte de, erkeğin kadını sahiplenmesi yönündedir.

    toplum, kadının, evlilikte güçsüz veya zayıf veya sahiplenilen pozisyonunda olmasını, "olur mu canım o senin kocan sever de, döver de", "tecavüz olmaz, o senin kanuni kocan" gibi baştansavma deyimlerle perçinler. netice itibariyle toplum üyeleri, hem erkek korkusundan, hem kendilerinin de dahil oldukları "tecavüz" belasını kendilerine itiraf etme cesaretine sahip olmadıklarından, hem de bu durumla uğraşmak, duruma karışmak istemediklerinden, kısaca net olarak kaygılar yüzünden, durumu, "bir şey olmaz, olmaz öyle şey, siz karı-kocasınız" körlüğüyle geçiştirmeyi seçer ve öğretirler.

    evli olmayan her insanın, her an sevişmek ya da bir sevişene maruz kalmak istemeyeceği doğallığıyla, evlenmiş ve halen de özgür irade sahibi olan, kendi doğası bulunan her insan, sevişmek veya sevişene maruz kalmak istemeyebilir. bu durumda, onun bir sevişmeye zorlanması, "sevişiyor" durumunda kalması, göz yumması, toplum baskıları nedeniyle buna göz yumması, bir tecavüze maruz kalmasıdır.

    evlilik içi tecavüz vardır, yaygındır, bu sadece evlilik içi değil, ilişki içi tecavüz biçiminde de kendini göstermekte ve yasal olarak ve toplum yasaları tarafından tanınmamış, kolay tanınmayan bir durum olması nedeniyle derinlerde olup bitmekte ve direkt olarak kimlikleri, benlikleri, yaşam biçimlerini ve ruhları etkilemektedir.

    aynı biçimde sevişmek istemeyen bir kişiyle seviştiğini bilmek de aynı derece ağır, vurucu, etkileyicidir kimi kişiler için ve onlar için de "tecavüz etmişim" hissi yaratabilir. bunlardan dolayı herkes karşı koyma hakkını, "istemiyorum" deme hakkını kullanmalı; doğası gereği, beynindeki kanın cinsel uzuvlarına akın etmesiyle kendinden geçip, "dur, yapma"dan anlayamayacak, karşısındaki insan istemediğinde sevilip sevilmediğini, kendi cinselliğini sorgulamaya başlayabilecek insan doğallığı, insanın sevişmek istemeyeceğinin de "doğal" olabileceğini kabullenmeli, hoş görmelidir.

    sonra da yoruluyorum zaten anlatmaktan.
388 entry daha
hesabın var mı? giriş yap