9 entry daha
  • ---alıntı---
    tarih: 28 nisan 1960.

    adnan menderes hükümetinin baskısını en yoğun biçimde hissettirdiği dönemler... istanbul üniversitesi öğrencileri menderes hükümetini protesto etmek için beyazıt kampüsü'nde toplandı. kampüsün içine giren polisler öğrencilere müdahale etmeye başlayınca dönemin istanbul üniversitesi rektörü ordinaryüs profesör sıddık sami onar öğrencilerini korumak adına polislerin önüne geçti ve üniversiteyi terketmelerini istedi. bu sözler üzerine sıddık sami onar, polis şefleri bumin yamanoğlu ve zeki şahin tarafından dövüldü, yerlerde süründürülerek emniyete götürüldü. hocalarının polis tarafından darp edildiğini gören üniversiteli öğrenciler, sıddık sami onar'ın durumunun iyi olduğunu öğrenene kadar emniyet önünden ayrılmadılar.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24520406.asp
    ---alıntı---

    hoca ile alakalı değil ama bahsetmem gereken bir detay var. yukarıda alıntı yaptığım haberde menderes'in vurduğu vurduk, astığı astık acımasız polis müdürü zeki şahin yassıada duruşmalarında menderes'i satanların önde gelenlerinden. yaptığı bütün zulümleri savunmak için “menderes benim evime silahıyla geldi ve ağzıma namluyu sokup ‘ölür müsün, öldürecek misin?’ dedi. tabancanın arpacığı ile dişimi kırdı” diye ifade verdi.

    iktidara ve otoriteye yaranmak için kraldan fazla kralcı olan hizmetkarlar otorite gücünü yitirince nasıl kuyruğunu bacak arasına kıstırıyorlar. yeni otoritenin affına mazhar olabilmek için nasıl da satıyorlar yıllarca ellerinden beslendikleri efendilerini. otorite ve güçle varlığını sürdüren ve bunu yaparken de iktidarın gücünü halka ve muhaliflere bildirecek acımasız hizmetkarlara sahip bütün iktidar sahiplerinin kulağına küpe olması gereken bir durum bu. gücünüzü kaybettiğiniz anda size ilk tekmeyi vuracak olan en yakınınızdaki yardakçılarınızdır. muhalifleriniz, düşmanlarınız dahi durumunuza acırken onlar size hiç ama hiç acımayacaklar. onlar vicdanı olmadığı için sizin emrinizdeydi çünkü.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap