• "sendikaci suleyman yeter'in gozaltinda olmesinin ardindaki sir perdesi kalkmadi. yeter'in ailesinin kimlik teshisinde bulunmamasi nedeniyle, avukatlarina da otopsi raporu verilmedi. istanbul emniyet muduru hasan ozdemir, olumun kalp krizi sonucu oldugunu tahmin ettigini soylemesine karsin avukatlar, yeter'in 1997 subati'nda gozaltina alindiginda kendisine iskence yapan ve daha sonra haklarinda dava actigi polislerin, olmeden once yeter'in sorgusunda bulundugunu iddia etti.
    yeter'in avukatlari dun ogleden sonra fatih adliyesi'ne gelerek, istanbul emniyet muduru hasan ozdemir, terorle mucadeleden sorumlu emniyet mudur yardimcisi atilla cinar, terorle mucadele sube muduru sefik kul ve yeter'in sorgusuna katilan polisler hakkinda 'suc duyurusunda bulundu. suc duyurusu dilekcesinde delillerin ortadan kaldirilmasi ve karartilmasi olasiligi goz onunde bulundurularak tutuklama isteminde bulunuldu.
    suleyman yeter'in, mlkp orgutu yoneticisi oldugu iddiasiyla bir sure tutuklu kaldigini, ancak istanbul dgm'de gorulen davasinin 1998 yilinin eylul ayindaki durusmasinda savcinin hakkinda beraat isteminde bulundugunu animsatan avukat keles ozturk, "yeter, mlkp orgutuyle iliskisi oldugu iddia edilen bir kisiydi. polisin calisma sisteminde her orgutten belirli bir tim sorumludur. yeter'i 1997 subat'inda gozaltina alip iskence yapan tim uyeleri ve 5 mart 1999'da gozaltina alip olumune sebep olan tim uyeleri ayni kisilerdir" dedi.

    ahmet sik
    istanbul -radikal-online 25 kasım 1998
    aşağıda görüldüğü üzere haklarinda dava actigi polislerce olduruldugu iddiasını avukatlari;ileri surmüş olup nesnel kanıtı yoktur.

    berlin, 09/03(bye)--- tiraji gunde 200 bin olan sosyal demokrat egilimli frankfurter rundschau gazetesinin 9.3.2000 tarihli sayisinda, yukaridaki baslik altinda ve gerd hohler imzasiyla yayimlanan haber-yorumun cevirisi ise soyledir:

    gecen yilin mart ayinda siyasi polis tarafindan alinarak istanbul emniyetine goturulen sendikaci suleyman yeter, kisa bir sure sonra olmustu. doktorlar otopsi sirasinda kemiklerinin kirildigini ve kan pihtilasmasi tespit etmisler, olume "enseye yapilan bir baskinin" neden oldugunu belirtmislerdi. hucredeki olumun perde arkasindaki neden ise, tutuklulara iskence ve tecavuz eden 8 polise karsi acilan ceza davasindaki davacilardan biri olmasiydi.

    http://www.byegm.gov.tr/…basin/2000/03/10x03x00.htm
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap