4 entry daha
  • 1982 yapımı ve hayao miyazaki'nin studio ghibli'yi kurmadan önce gerçekleştirdiği son proje. eski bir anime olduğu için teknolojinin nimetlerinden pek faydalanılamadığı belli oluyor ve animasyon kalitesi açısından miyazaki'nin en başarısız çalışması olduğunu söyleyebilirim. animasyonun kötü olması insanı filmi izlerken filmin içine hapsolmasını engelliyor. eğer ileriki zamanlarda revize edilmiş bir versiyonu yapılırsa klasikler listesindeki yerini daha yükseklere çıkarır, belki de zirveye oturur.
    konu olarak özetle günümüz tarihinden 1000 yıl sonra insanların oluşturduğu medeniyetin devasa mantarlar, küf bitkileri ve böcekler tarafından örtüldüğü bir dünya anlatılıyor. günün insanları yokolan medeniyetten kalan teknoloji kırıntılarıyla ortaçağ ortamını andıran şehirlerde yaşıyorlar ve bu mantar-böcek ormanlarının zehirli gazlarından ötürü insanlar ancak maskeleriyle girebiliyorlar buralara. bu dünyayı da kurtaracak kişi de valley of the wind beyliğinin prensesi genç nausicaa'dır ve her zamanki gibi genç bir kızdır.
    masamune shirow'unbir röportajında japonların böceklere ayrı bir sevgi beslediği ve her japon çocuğunun kendisi ile özdeşleştirdiği bir böceğin olduğunu öğrenmiştim. filmde böcek çeşitlerinin bu kadar fazla olmasının sebebinin bu olduğunu söyleyebiliriz ancak bundan ötürü japon olmayanlarda filme karşı bir antipati olduğu sezinlenmiş olacak ki sonraki miyazaki eserlerinde totoro'yu,kodamaları ve spirited away'deki hışırtılı yaratıkları görme fırsatı bulduk belki de.
    ayrıca filmde her zamanki gibi uçan aletler oldukça çok kullanılmış ancak domuz karakteri yerleştirilmemiş, bu da gözüme çarpan ufak ayrıntılardan biri oldu.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap