6 entry daha
  • olması gereken ama olması beklenmeyendi. tutuklamanın devam ettirilmesi gerilimi bir hayli artıracaktı, belli ki bu göze alınamadı hükümet tarafından. zaten tutuklama talebinin işgüzarca ve aceleci bir şekilde hazırlandığı bir adet yeşil renk efsanesi ile de kendini göstermekteydi.

    peki neden göze alınamadı? muhtemelen valilik ramazan boyunca meydanı ve parkı yoğun polis kontrol altında tutmaya devam edecek ve belki topyekun savaş moduna geçmeyecek. taksim dayanışmasının serbest bırakılmasından sonra direnişçilerin rehavete kapılması ve eylemlere katılımın azalmasını bekleyecekler. bunu gözlemledikleri takdirde ramazan boyunca kişi sayısı azaldıkça daha çok provokasyon ve akabinde saldırı + gözaltı yapılacaktır. olağan hedefler, bahsettiğim senaryoda meydanlarda kalmaya devam edecek olan, eylem ve gözaltı geçmişi olan sol gruplar olur diye tahmin ediyorum. yani işlerin kendinden soğumasını bekleyip, katılımın kolay ezebilecekleri bir seviyeye inmesini bekleyecekler.

    ancak eğer direnişte rehavet gözlemlenmezse o zaman da tahminim yine meydan ve parkı sıkı güvenlik altında tutup, proaktif bir şekilde hemen her gün taksimdeki direnişçileri cihangir, şişhane, tünel gibi yerlere sıkıştırıp yıldırma operasyonu ve keyfi gözaltına devam edecekler. bahsettiğim muhitlere tophane, kasımpaşa, dolapdere civarlarından bindirilmesi olası sopalı satırlı tayfa da cabası.

    direniş yine iki ucu boklu değnek tutuyor gibi gözükmekte fakat yeryüzü iftarı benzeri barışçıl ve kardeşçe şekillerde taksim ve diğer muhtitlerde varlık gösterildiği takdirde hem sesimizi duyururuz hem de şiddeti olabildiğince engelleyebiliriz diye düşünüyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap