1 entry daha
  • krallarının ve halkının büyük bölümünün yıldan yıla kendilerini kibire, zevke sefahate vermeleri; valara ve manwë'ye dil uzatmaları sebebiyle valar insanlara yardım etmeyi bırakır, dolayısıyla sauron numenor krallarının danışmanı haline gelir, orta dünyanın anuğa goymaya başlar.

    ancak halkın çoğu kralın tarafında olsa da tamamı değildir. kralın sağlam günlerinde danışmanlarından biri olan amandil -ki artık kralın konseyinden atılmıştır sauron yüzünden- oğlu elendil ve kendine 'sadıklar' diyen bir grup ile oturup uzun uzun konuştuktan sonra, batı'ya yelken açmaya karar verir. ölmeyen topraklar'a doğru yolu bulabileceğinden emin olmasa da, bulsa dahi geri dönemeyeceğini bildiğinden çocuklarına ve sadıklar'a gemiler yapmalarını ve fark ettirmeden numenor'dan uzaklaşmalarını, açık denizin ortasında beklemelerini söyler.

    bu esnada kral, sauron'un da yardımıyla o ana kadar toplanmış en büyük orduyu toplamış, orta dünyanın tamamını ele geçirmek içün çalışmalardadır.

    amandil'in batıya varıp varmadığı bugün kimse tarafından bilinmez ancak, elendil ve mahdumları açık denizde beklemeye başladıklarında batıdan inanılmaz büyüklükte dalgalar, o güne dek görülmemiş bir yağmur ve sel ile çıkıp gelir. numenor adasını ve adadaki herkesi yok eder, yalnızca elendil ve gemilerdekiler kurtulur.

    bana sorarsanız nuh tufanının tolkien uyarlamasıdır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap