5 entry daha
  • düşmanımın düşmanı dostumdur, ya da düşmanımın dostu düşmanımdır düz ve sığ mantığının ürünüdür. aralarında petkaları yemediği için "türkiyede darbe olsun asker el atsın" diyemeyip yarım ağızla "darbeye karsıyız ama..." diye geveleyenler de var. var da varlar bitmezler bitmediler bitmeleri de gerekmez hatta ileri gidip olmalılar da diyebiliriz.

    yine de bütün gezi direnişçileri demek kolaycılık olur. mısırda kendisini başkanlıga getirenlerin dalgasına taş atan hükümetler geldikleri gibi gidiyor olayı yaşanmaktadır. sistemler ne kadar çürümüş olurlarsa olsunlar bir dış etki olmadan yıkılmazlar mısırdaki çürümüş öübarek düzeni de dış etki olmadan yıkılmadı dış etkilerin içteki bilinçli ya da bilinçsiz tezahürleri ile yıkıldı ama kendilerini var eden kuvvetlere karşı gelince görüldüğü üzere dış kuvvetlerin rüzgarı cevirmeleri de zor olmadı.

    biz burdan bakıp o geldi bu gitti diye seviniriz ya da üzülürüz ancak adamlar kafalarına göre külahı ondan alıp buna bundan da digerine giydirip duruyorlar bağımlı olmak malesef bu.
    ülkeler dış etkilere ve dış müdahalelere direnç geliştirmezlerse olacak da tam da budur. bizim ülkemizi ele alalım köhne çürümüş osmanlı düzeni yıkılmıyordu ne zaman ki cihan harbinde nakavt olduk ondan sonra düzen yıkıldı eski düzeninsacayaklarında yeni düzen kuruldu bereket ki bizimkinin yıkılması ittihatcıların aptallıklarından (ya da bir görüşe göre çaresizliklerinden) ötürü oldu ve savaş sonrası konjonktür de uygundu ki yeni düzen dış etki ile değil de biraz eskinin ucları biraz da yeni ama içimizden akımların birleşimi ile kuruldu da biraz temellenebildi.

    eski tebaamız malesef bunları yaşamaya devam edecek bir süre daha özellikle de eski arap tebaamız

    sevinme hususuna gelince dünyadaki her islamcı akımın karsısındakilere özgürlük savunucusu demek ile her islamcı akıma kurtarıcı demek bir birinin tıpkısının aynısı psikolojidir ikisi de her sakallıyı dedem sanmak manasındadır. yapmayın kardeşler yazıktır gençliğinize ...
    edit: yazım yanlışı
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap