1 entry daha
  • (bkz: ama öldü efendim)

    edit:
    1. bu sözü ruşen çakır başbakana ettiydi; "o benim akrabamdı, ailem çok üzüldü" gibi bir açılışla, yumuşak bir laf etsin diye, iyi niyetle çanak bir soruya şaşırtıcı bir cevap alınca. "metin lokumcu şöyle kötü adamdı, böyle kötü adamdı" diye yanıtladı çünkü başbakan ruşen çakır'ı. sanki "o dediğiniz kadar kötü birisi bile olsa, öldürmek mi gerekirdi" der gibi, ya da "öldü adam, hakkında bir rahmet okusanız" gibi bir sözdü.
    2. buraya alıntılama sebebim, dediğiniz gibi bayrak yakmış bile olsa, hatta bayrağın üzerine işemiş ve de pişirip yemiş bile olsa, bunun öldürülmesini haklı çıkarmadığı. böyle olduğunu ima edenlerin, işledikleri "günahlar" karşılığında kendi kafalarındaki cezalarla karşılaşmalarını dilerim.
    3. trtsi "bayrak yaktılar" yalan haberi ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" eden ülkenin, bayrakları meydanlarda mahveden, elinde bayrakla öylece duran insanlara su ve gazla hunharca saldırılmasını görmezden gelen, parka ilk iş makineli saldırıda iş makinesine bayrak asmayı eksik etmeyen, bir anda haksızlığın çaresizliği içinde bir simge çalma güdüsüyle bayrağa sarılan ve o bayrağın ahlâki duruşu hakkında en ufak fikri olmayan tosuncukları... iki yüzlü olduğunuzu biliyorsunuz, buna hakkınız olduğunu sanıyorsunuz. yalancı olduğunuzu biliyorsunuz, buna hakkınız olduğunu sanıyorsunuz. gözleriniz kör, kulaklarınız sağır, vicdanınıza ulaşılamıyor. yalan haber görüntüsündeki bir gölgeyi, polis kurşunu ile öldürülmüş genç bir bedene ihale edip, üç oy daha kurtarma, tapındığınız kudretli efendilerinizin ellerindeki kanı yıkama peşindesiniz. allah sizi ıslah etsin.
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap