• akp'li arkadaşlara açık mektupa gelen cevaplardan biri. önemli bir kesimin benimsediği bir algıya değiniyor: "bu halk hareketi değil cumhuriyet mitingidir. yarın yine başörtümüze karışırsın".

    direnişe katılanlar arasında konuyu cumhuriyet mitingi ekseninde görenler olduğu doğru. hatta "mustafa kemal'in askerleriyiz" diye slogan atanlar da onlardan sanırım. onları şahsen yadırgamıyorum, 80'lerde resetlenmiş kafalar ilk başta siyasi algıda problem yaşayabilirler normal.

    lakin bunların bu sefer azınlıkta olduğu, bu sefer direnişteki atmosferin farklı olduğu sadece anket ve araştırmalara yapınca bile ortaya çıkıyor. %93 devletin otoriter tavrına tepki için orada. %83'ü özgürlükçü, %70'i herhangi bir siyasi görüşe yakın değil. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23438519.asp

    bu tabloya sırt çevirmek, aslında önünde engel ve yasaklar duran her kesim için büyük bir fırsatı tepmek demek. akp'nin 10 yıldır kamuda başörtüsü yasağını kaldıramamış olmasının sebepleri arasında muhalefetin taş koyması varsa bu taşları kaldıracak olan da bu hak ve özgürlükler için direnen insanı kucaklamaktır.

    bu insanların hak ve özgürlük ihlalinin acısıyla ilk defa yüzleşmesinin bir kanıtı da şudur: (bkz: özür dilerim senden kürt kardeşim)

    tam tersine "iyi niyet kapıları artık kapandı karşınızda demir yumruk var!" demek sadece ve sadece aslında halkın olmayan bu sorunu halkın başbakan'ın sırtından alıp kendi üstlenmesi oluyor. başbakan'ın kavgası için askerlik etmek, kendisi olmayan meselede taraf olmak, daha çok şiddete ve vahşete çağrı yapmak oluyor.

    halbuki akp'nin oyları artacaksa elde ettiği ekonomik başarıyı, despotluktan uzak bir demokrasi anlayışıyla birleştirmesiyle olacak. bunun başka yolu yok. tarihte hiçbir iktidar halkını birbirine kırdırarak ülkesini daha güçlü hale getirememiştir. bunun değişmesi her kesimden herkes için önemli.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap